ΑΘΗΝΑ
10:01
|
26.04.2024
Πλημμυρισμένοι οι δρόμοι στο Μουσκάτ και αναστολή πτήσεων - Ψαράδες τα θύματα της κακοκαιρίας στο νότιο Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά το καταστροφικό πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Σαχίν από περιοχές του Ομάν και του νοτίου Ιράν.

Ειδικότερα, ο τροπικός κυκλώνας έπληξε περιοχές του Ομάν και κυρίως την πρωτεύουσα, Μουσκάτ, χθες Κυριακή. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι με ταχύτητα 120 και 150 χιλιόμετρα την ώρα, όταν το μάτι του τροπικού κυκλώνας έφτασε στην περιοχή του Μουσκάτ. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας πλημμύρισαν και χιλιάδες πολίτες απομακρύνθηκαν από σπίτια που βρίσκονται σε παράκτιες περιοχές του Ομάν. Ανάμεσα στα θύματα στο Ομάν είναι και ένα παιδί. Δύο Ασιάτες εργαζόμενοι σκοτώθηκαν, όταν κατέρρευσε ένας λόφος στην περιοχή όπου κατοικούσαν σε βιομηχανική ζώνη, ως συνέπεια της επέλασης του κυκλώνα, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης. Οι περισσότεροι από τα πέντε εκατομμύρια των κατοίκων του Ομάν που ζουν στην πρωτεύουσα Μουσκάτ ή γύρω από αυτό.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας θα είναι ανοιχτοί μόνο για τα οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και για μετακινήσεις που γίνονται μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, μέχρι να περάσει ο αναφερόμενος κυκλώνας, σύμφωνα με τις αρχές. Οι πτήσεις από και προς το Μουσκάτ έχουν ανασταλεί.

Στην πορεία ο τροπικός κυκλώνας Σαχίν υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Ομάν. Αναβλήθηκε επίσης ο αγώνας κρίκετ ανάμεσα στο Ομάν και τη Σκωτία.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, με τις αστυνομικές αρχές να πραγματοποιούν περιπολίες κοντά στις ακτές, αλλά και στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Στο Ιράν έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λιμάνι της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιστάν-Βαλουχεστάν. Τα θύματα εκτιμάται ότι ήταν αλιείς.  Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κυκλώνας προκάλεσε ζημιές στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές ηλεκτροδότησης.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα