ΑΘΗΝΑ
17:22
|
16.04.2024
Οι παρελάσεις όσο και οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τοπίο σχετικά με την διεξαγωγή των εορταστικών παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου ξεδιάλυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ τόνισε ότι οι παρελάσεις για την Επέτειο θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως και οι εορτασμοί για τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η παρέλαση θα γίνει «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας». 

«Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς. Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε» πρόσθεσε ο υπουργός. 

Υπενθυμίζεται πως αυξητική τάση στη συγκέντρωση του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Από την Πέμπτη, άλλωστε, η Θεσσαλονίκη εισήλθε σε μίνι λοκντάουν, λόγω της επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, αλλά και την πίεση στα νοσοκομεία που προκαλείται από τις αυξημένες διακομιδές από τη βόρεια Ελλάδα. 

Έρχονται 15.800 προσλήψεις στο Δημόσιο

Στην ίδια συνέντευξη ο Μάκης Βορίδης προανήγγειλε 15.800 προσλήψεις στο Δημόσιο επισημαίνοντας ότι, θα τηρηθεί ο κανόνας ένας προς έναν, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία τριετία παραμένει σταθερός.  

Ο ίδιος πρόσθεσε πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό τώρα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου.

Τέλος, σχετικά με τους εμβολισμούς στο Δημόσιο αναφέρθηκε στην γενική εικόνα  η οποία παρουσιάζεται ανώτερη του μέσου όρου δηλαδή με εμβολιασμένους άνω του 70%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα