ΑΘΗΝΑ
09:40
|
02.05.2024
Ένας 30χρονος άνδρας, μέλος της ΧΑ, συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες για την χθεσινή επίθεση ταγμάτων εφόδου σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 30χρονος άνδρας, μέλος της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες για την χθεσινή επίθεση ταγμάτων εφόδου σε βάρος μελών της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και αντικαπιταλιστικών δημοτικών κινήσεων στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είχε προσαχθεί τον Ιούλιο για επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα, όπως επίσης και την 25η Μαρτίου του 2019, για επεισόδια κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας παρέλασης. Ο ίδιος αναγνωρίστηκε από άτομα, που δέχτηκαν επίθεση από περίπου 15 ακροδεξιούς σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση έγινε υπό την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όπως φαίνεται σε βίντεο που ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, η επίθεση σταματά όταν ένα μέλος δίνει το παράγγελμα «τέλος».

Είχε προηγηθεί επίθεση οργανωμένων και oπλισμένων νεοναζί, με ρόπαλα και τέιζερ, σε περίπου 25 μέλη της ΚΝΕ, που μοίραζαν φυλλάδια στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης ενόψει αντιφασιστικής δράσης στην πλατεία Τερψιθέας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.

Παρά τις 16 προσαγωγές, και σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν καταγγελίες για «διακριτική» στάση της αστυνομίας απέναντι στους χρυσαυγίτες, παρά την κατακραυγή των προηγούμενων ημερών για τις αιματηρές φασιστικές επιθέσεις στην Σταυρούπολη. 

Σημειώνεται ότι αυτόφωρο περνούν σήμερα ο 28χρονος και ο 32χρονος που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο για επίθεση χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας στη Σταυρούπολη.

Πηγές: Έθνος, Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στη Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα