ΑΘΗΝΑ
09:52
|
22.05.2022
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου, στο Πέραμα Μυλοποτάμου και στις 21 Οκτωβρίου, στο Ρέθυμνο, με τίτλο «Ενδοοικογενειακές Σχέσεις: Αξίες & Δικαιώματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκδήλωση για τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Περάματος, Δήμου Μυλοποτάμου, με αφορμή την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών, που εκδηλώνονται σε ανησυχητική έκταση στη χώρα, αλλά και στην Κρήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου, στο Πέραμα Μυλοποτάμου και στις 21 Οκτωβρίου, στο Ρέθυμνο, με τίτλο «Ενδοοικογενειακές Σχέσεις: Αξίες & Δικαιώματα».

Το θέμα της εκδήλωσης αποφασίστηκε από τα μέλη της δημοτικής κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην οποία εξετάστηκαν οι παράμετροι της επικρατούσας παθογένειας, που εκπορεύεται, όπως αναφέρθηκε, «από τις υφιστάμενες, παρατεταμένες χρονικά, πρωτόγνωρες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, οι οποίες έχουν προκαλέσει βαθιά τραύματα στην κοινωνική συνοχή, έχουν διαταράξει την ισορροπία στη συνύπαρξη των ανθρώπων και έχουν αλλοτριώσει την εκ μέρους τους νοηματοδότηση της ζωής και των αξιών που την καθιστούν αξιοβίωτη».

Εισηγητές επί του κρίσιμου αυτού ζητήματος θα είναι, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, Ευγένιος, ψυχολόγοι-στελέχη του Κέντρου Πρόληψης και ο πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ισότητας Κρήτης, Γιώργος Παπακωνσταντής.

Όπως επισημαίνεται από τα μέλη της τοπικής κοινότητας Ρεθύμνης, «παρότι η αποκατάσταση της συντελούμενης φθοράς και η βελτίωση των συνθηκών ζωής, ούτε εύκολη είναι, ούτε αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη μεμονωμένων ομάδων ή ατόμων, η αλλαγή νοοτροπίας και θέασης του κόσμου μπορεί να συντελεστεί σταδιακά αλλά σταθερά, μέσα από δράσεις ενημέρωσης, επαγρύπνησης, κινητοποίησης, αντίστασης και καθολικής απόρριψης πρακτικών που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταπατούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή».

Πηγές: Zarpanews.gr, Kritiefsyn.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Αποφασιστικής σημασίας» για τις ΗΠΑ η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Ταλιμπάν

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για αύξηση κρουσμάτων

Ξέμειναν από μουστάρδες ντιζόν οι Γάλλοι

Ρατσισμό και αντισημιτισμό βλέπει η Πατέλ στο κίνημα για τερματισμό του ισραηλινού άπαρτχαϊντ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα