ΑΘΗΝΑ
11:11
|
18.04.2024
Ο 90χρονος ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα έχει ταξιδέψει ποτέ στο Διάστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηθοποιός που ενσάρκωνε για πολλά χρόνια τον κυβερνήτη του θρυλικού διαστημικού σκάφους “Enterprise” στην αρχική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας “Star Trek” θα ταξιδέψει σε λίγες ημέρες στο Διάστημα με τη νέα “τουριστική διαστημική αποστολή” του δισεκατομμυριούχου, Τζεφ Μπέζος. Ο ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ ή Κάπτεν Κερκ είναι σήμερα 90 ετών και θα είναι σύντομα ο γηραιότερος άνθρωπος που θα έχει ταξιδέψει ποτέ στο Διάστημα. 

Η νέα αποστολή της εταιρείας Blue Origin του Τζεφ Μπέζος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου. Η απογείωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο δυτικό Τέξας, στις 16.30 ώρα Ελλάδας (08.30 τοπική ώρα).

“Άκουγα πολλά για το Διάστημα εδώ και χρόνια. Τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να το δω από κοντά. Τι θαύμα”, σχολίασε ο 90χρονος Σάτνερ. “Πρόκειται για την επίτευξη του μεγαλύτερου παιδικού ονείρου μου”, πρόσθεσε ο κυβερνήτης του “Enterprise”.

Η νέα πτήση επιχειρείται σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών από την πρώτη αποστολή της Blue Origin, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία μετέφερε στο Διάστημα τους τέσσερις πρώτους επιβάτες της, μεταξύ αυτών τον ιδρυτή της Τζεφ Μπέζος. 

Μαζί με τον Κάπτεν Κερκ θα ταξιδέψει στον πύραυλο New Sheppard ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της NASA και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας που φωτογραφίζει κάθε ημέρα τη Γη σε στιγμιότυπα υψηλής ανάλυσης με τη βοήθεια δορυφόρων. Ο άλλος συνεπιβάτης θα είναι ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions, που ειδικεύεται σε λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών των φαρμακοβιομηχανιών, την οποία εξαγόρασε το 2019 η εταιρεία Dassault Systèmes.

Η πτήση της 12ης Οκτωβρίου αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα λεπτά, όπως και η προηγούμενη του Ιουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Ελεύθερος ο 50χρονος κακοποιητής του ανήλικου μετανάστη

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα