ΑΘΗΝΑ
23:57
|
19.04.2024
Και το “Start menu” πλέον στο κέντρο της οθόνης και όχι κάτω αριστερά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διατίθενται από σήμερα δωρεάν σε όλον τον κόσμο τα Windows 11, η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Microsoft. Όταν τα Windows 10 κυκλοφόρησαν, η Microsoft είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, κάτι που προφανώς άλλαξε στην πορεία.

Ο Κύπριος επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης νέων προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας, Πάνος Παναή, δήλωσε στο BBC ότι τα Windows 11 είναι ένα σύστημα απλούστερο, ανανεωμένο και σύγχρονο. Πρόσθεσε ότι η αναβάθμισή τους δεν θα δυσκολέψει ούτε τον πιο αδαή περί τα τεχνολογικά χρήστη. Διαβεβαίωσε ότι έχει προηγηθεί εκτεταμένη δοκιμή του νέου συστήματος από ειδικούς και ότι δεν υπάρξουν προβλήματα από το πέρασμα από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο.

“Έχω πάντα στο μυαλό μου ως χρήστη τον πατέρα μου, είναι 89 ετών”, τόνισε ο Πάνος Παναή και πρόσθεσε, “είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα κάνει σήμερα για την αναβάθμιση του λογισμικού του. Όχι γιατί είναι ο πατέρας μου, αλλά γιατί θέλω να του το κάνω εύκολο”.

Ανάμεσα στις νέες αλλαγές, είναι ότι το “Start menu” της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης πλέον και όχι κάτω αριστερά. Η εφαρμογή Microsoft Teams έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιγνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα Windows 11 έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι’ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

Η Microsoft αναφέρει στο ισοτολόγιο της:

Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η ανάπτυξη του Windows 11 εργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας στους τομείς του hardware και των ημιαγωγών για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη και ομαλότερη επικοινωνία μεταξύ λογισμικού και hardware.

Αυτές οι συνεργασίες ξεκινούν με καινοτομίες στους επεξεργαστές. Από την AMD και την απίστευτη απόδοση των γραφικών στους επεξεργαστές Ryzen μέχρι τις τρομερές επιδόσεις των επεξεργαστών Intel 11ης γενιάς, αλλά και την υπεροχή της Qualcomm στις τεχνολογίες AI και 5G (συμπεριλαμβανόμενης της αρχιτεκτονικής ARM). Θα απολαύσετε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Windows 11 σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο οικοσύστημα hardware στον κόσμο.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα