ΑΘΗΝΑ
03:30
|
08.05.2024
Οι ιδιωτικές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 568.000 τον Σεπτέμβριο, καλύτερα από την εκτίμηση των οικονομολόγων του Dow Jones που ανέμεναν 425.000 θέσεις.
Business Concept. We Are Hiring Roadsign on Blue Background.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εταιρείες ξεπέρασαν τις ανησυχίες τους για την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού και προχώρησαν σε προσλήψεις με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, αναφορικά με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινή (Τετάρτη, 6/10) έκθεση από την εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP.

Έτσι, οι ιδιωτικές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 568.000 το μήνα, καλύτερα από την εκτίμηση των οικονομολόγων του Dow Jones που ανέμεναν 425.000 θέσεις.

Η έκθεση έρχεται εν μέσω ανησυχιών για το πόσο γρήγορα θα αυξηθούν οι προσλήψεις λαμβάνοντας υπόψη τους τρέχοντες φόβους για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και τα σημάδια ότι η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη του 2021 είχε αρχίσει να επιβραδύνεται προς το φθινόπωρο, ιδιαίτερα λόγω των συμφόρων στην αλυσίδα εφοδιασμού που οδήγησαν τον πληθωρισμό σε απότομη αύξηση.

Ο κρίσιμος τομέας αναψυχής και φιλοξενίας οδήγησε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με 226.000 προσλήψεις να καταγράφονται. Ο τομέας χτυπήθηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και χρειάζεται σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές περισσότερο χρόνο ώστε να ανακτήσει ρυθμό, καθώς είναι ο πιο ευαίσθητος στις οικονομικές αναταράξεις.

Η έκθεση της ADP χρησιμεύει ως πρόδρομος για τις δημοσιεύσεις του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις θέσεις εργασίας που αναμένεται να γίνουν την Παρασκευή.

Πηγές: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα