ΑΘΗΝΑ
16:46
|
07.05.2024
Είχε γίνει διάσημη ποζάροντας σε selfie μαζί με τον διασώστη της στο Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ντακάσι, ορεσίβιος γορίλας, έγινε προ ετών διάσημη ποζάροντας μαζί με έναν ακόμα γορίλα και τον διασώστη της σε μια selfie στο Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η Ντακάσι έφυγε από τη ζωή στις 26 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 14 ετών. Πέθανε στην αγκαλιά του παντοτινού φίλου και φροντιστή της, ο οποίος την είχε διασώσει όταν ήταν μωρό, μόλις δύο μηνών.  Ο 49χρονος σήμερα Αντρέ Μπαουμά είχε βρει την Ντακάσι στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας της, η οποία είχε σκοτωθεί λίγε ώρες νωρίτερα από μέλη κάποιας ένοπλης πολιτοφυλακής ή λαθροκυνηγούς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το 2007.

Η διάσημη selfie είχε τραβηχτεί σε ένα ορφανοτροφείο για γορίλες στο Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Και τα δύο ορφανά ζώα μεγάλωσαν εκεί από τους φροντιστές τους. Ο αναπληρωτής διευθυντής του πάρκου, Innocent Mburanumwe, είχε τότε δηλώσει στο BBC Newsday πως οι γορίλες έμαθαν να μιμούνται τους διασώστες τους. Ανέφερε επίσης πως οι γορίλες έβλεπαν τους φροντιστές τους σαν να είναι οι γονείς τους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πάρκου η Ντακάσι πέθανε μετά από “μια παρατεταμένη νόσο που επιβάρυνε σημαντικά την υγεία της”.

“Ήταν προνόμιο να φροντίζω ένα τόσο αγαπημένο πλάσμα, ειδικά γνωρίζοντας το τραύμα που υπέστη σε τόσο μικρή ηλικία”, δήλωσε ο φροντιστής της Αντρέ Μπαουμά. “Θα μπορούσε κανείς να πει ότι έμοιαζε πολύ στη μητέρα της, την Nyiransekuye, της οποίας το όνομα σημαίνει: κάποιος που χαίρεται να καλωσορίζει τους άλλους”. Και πρόσθεσε: “Είμαι περήφανος που η Ντακάσι ήταν φίλη μου. Την αγαπούσα σαν να ήταν παιδί μου και η πρόσχαρη προσωπικότητά της μας έκανε πάντα να χαμογελάμε. Θα λείψει σε όλους μας στο Βιρούνγκα, αλλά θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τον πλούτο που έφερε η Ντακάσι στη ζωή μας”.

Πηγή: Daily Mail



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Ο Ήλιος βίωσε μία από τις μεγαλύτερες εκλάμψεις των τελευταίων δέκα ετών

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα