ΑΘΗΝΑ
02:41
|
25.04.2024
Ανοίγει στις 9 Οκτωβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 για άτομα άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοίγει στις 9 Οκτωβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 για άτομα άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα στην ομάδα Α και Β, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης για την πανδημία.

Όπως ανέφερε η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη της φάση γύρω στα 100.000 άτομα και η πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου τις απογευματινές ώρες.

Σημείωσε πως η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους έχουν συμπληρώσει τους 6 μήνες από την 2η δόση.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζει τις εξορμήσεις της σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας. Πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες και μέσω του οποίου έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 10.000 άτομα. 

Ο ίδιος υπογράμμισε πως την επόμενη βδομάδα η επιχείρηση αυτή θα βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα με κινητά συνεργεία – μεταξύ αυτών και ενός του χαμόγελου του παιδιού. 

Β. Παπαευαγγέλου: Δεν εφησυχάζουμε

Αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, 

Μικρή αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε και στην Αττική, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια υπολογίζονται σε 20.000, ανέφερε.

Η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 62%, είπε επίσης και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους ηλικιωμένους καθώς ένας στους 4 Έλληνες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η πορεία της πανδημίας στην επικράτεια είναι σταθερή, σημειώνοντας όμως ότι η μετάδοση αυξάνεται σε κλειστούς χώρους, εφιστώντας την προσοχή όλων.

Εξήγησε ότι ο συγχρωτισμός σε ένα περιβάλλον μόνο εμβολιασμένων ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός. Ωστόσο είπε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε, «δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα