ΑΘΗΝΑ
02:22
|
19.04.2024
Ένας χρόνος από την απόφαση του Εφετείου και της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσής Αυγής”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο, στις 7 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν από το μεσημέρι -κι ενώ περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι είχαν κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο- η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε την ιστορική απόφαση καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στο πλαίσιο της δίκης συνεκδικάστηκαν τρία κακουργήματα: Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη, Αμπουζίντ Εμπάρακ, και η απόπειρα ανθρωποκτονίας των στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ ενώ συνεξετάστηκαν και άλλες 60 υποθέσεις που είχαν ήδη δικαστεί ή δικάζονταν παράλληλα σε άλλα δικαστήρια και αφορούν εγκλήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Βγαίνοντας από το Εφετείο η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η μητέρα όλων μας, χαρακτήρισε “ιστορική νίκη” την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Αναφερόμενη στην ενοχή των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του γιου της υπογράμμισε πως “αυτό περιμέναμε, αυτό ήταν το ζητούμενο”.

“Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Το χρωστάμε στον Παύλο, στην πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό. Γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα και τους οφείλουμε και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και φυσικά και στον Παύλο, για όλα, το αίμα του, τη ζωή του που έχασε. Το ότι άντεξε. Να μην το ξεχνάμε. Τα τέσσερα λεπτά του Παύλου είναι πολύ σημαντικά για να μπορέσουν να τους συλλάβουν. Αύριο θα τα ξαναπούμε. Εδώ θα είμαστε” τόνισε η μητέρα του Παύλου.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας, τις αντιδράσεις του κόσμου και της μητέρας του Παύλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα