ΑΘΗΝΑ
19:03
|
02.05.2024
Η Pfizer ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι υπέβαλε επίσημα την αίτησή της στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης ζήτησε η Pfizer για να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, ενώ η ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων θα συζητήσει δημόσια τα δεδομένα που θα έχει συγκεντρώσει στις 26 Οκτωβρίου.

Πολλοί γονείς και παιδίατροι ζητούν απεγνωσμένα τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών, τη στιγμή που Pfizer και BioNTech υποστηρίζουν πως δε θα έπρεπε να υπάρχει ηλικιακό όριο στη χορήγηση του εμβολίου, καθώς οι νέοι πηγαίνουν καθημερινά σχολείο που αποτελεί σοβαρή πρόκληση για τον κορονοϊό.

Η Pfizer ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι υπέβαλε επίσημα την αίτησή της στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Τώρα ο FDA θα πρέπει να αποφασίσει εάν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να ξεκινήσει η ασφαλής χορήγηση των δόσεων και να λειτουργήσει για τα μικρότερα παιδιά όπως και για τους εφήβους και τους ενήλικες.

Η έρευνα της Pfizer έδειξε ότι τα μικρότερα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν το ένα τρίτο της δόσης που χορηγείται στις υπόλοιπες ομάδες. Μετά τη δεύτερη δόση τους, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών αναπτύσσουν επίπεδα αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό εξίσου ισχυρά με τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες μετά τις δύο δόσεις κατά της Covid-19.

Ενώ προηγούμενες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης ή θανάτου από τους ηλικιωμένους, ο κορονοϊός μπορεί να φανεί εξίσου θανάσιμος και σε αυτές τις περιπτώσεις, τη στιγμή που τα κρούσματα σε αυτές τις ηλικίες έχουν εκτοξευθεί και η μετάλλαξη δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα.

Η Pfizer μελέτησε το ένα τρίτο της δόσης σε 2.268 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες. Η μελέτη δεν είναι αρκετά εκτεταμένη για να ανιχνεύσει τυχόν εξαιρετικά σπάνιες παρενέργειες, όπως η φλεγμονή της καρδιάς που εμφανίζεται μερικές φορές μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κανονικής ισχύος, κυρίως σε νεαρούς άνδρες.

Ακόμα κι αν ο FDA εγκρίνει τη χρήση έκτακτων δόσεων στα μικρά παιδιά, οι σύμβουλοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν τον τελευταίο λόγο ο CDC είναι αυτός που θα λάβει μαζί τους την τελική απόφαση.

Πηγές: Reuters, Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Πώς θα αποφύγετε τη μετάδοση του Δάγκειου πυρετού από τα κουνούπια

Παραδοχή της AstraZeneca για παρενέργειες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα