ΑΘΗΝΑ
04:53
|
06.05.2024
Καταλογίζει στην κυβέρνηση "εργαλειοποίηση" του μεταναστευτικού για "πολιτικούς, ακροδεξιούς σκοπούς".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την “εργαλειοποίηση” προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα για πολιτικούς ακροδεξιούς σκοπούς καταγγέλλει τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και συντονιστής του “Οικονομικού Κύκλου” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με αφορμή κείμενο που συνυπέγραψε ο υπουργός με ομολόγους του από τις χώρες του Βίζενγκαρντ (Ουγγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Πολωνία, Σλοβακία) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει πως οι επαναπροωθήσεις προσφύγων είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επισημαίνει ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης «μας γυρίζει χρόνια πίσω» κατηγορώντας την πως “μας γυρίζει σε πολύ μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας”.

Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καταλήγει αναφέροντας:

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν λέει τίποτα για την ανθρωπιστική κρίση στις χώρες προελεύσεις, ούτε για τις ευθύνες των ευρωπαίων που πίστευαν ότι η σωστή αντιμετώπιση ήταν ο βομβαρδισμός αμάχων και η στήριξη φονταμενταλιστών. Υπογράφει κείμενα που δεν λένε τίποτα για το πως πρέπει η Ευρώπη συνολικά να υποδεχθεί τους πρόσφυγες και το πως κάθε χώρα πρέπει να συμμετέχει αναλογικά. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επιλέξει μια απάνθρωπη πολιτική βίας. Και ως τέτοια ντροπιάζει την χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα