ΑΘΗΝΑ
09:55
|
06.05.2024
Στην είσοδο του κτιρίου που φιλοξενεί τα γραφεία της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη γίνεται λόγος για «πολιτικό κόμμα».
Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας και πορεία με αφορμή τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 29 Σεπτεμβρίου 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλούν οι διατυπώσεις της αστυνομίας στο κείμενο της απαγόρευσης της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής απόψε στη Θεσσαλονίκη, όπως θυροκολλήθηκε στα πρώην γραφεία της οργάνωσης και νυν… «πολιτιστικό κέντρο».

Παρότι ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγόρευσε τη βραδινή συγκέντρωση μίσους των ναζί, στην απόφαση που θυροκολλήθηκε στην είσοδο του κτιρίου που φιλοξενεί τα γραφεία της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη γίνεται λόγος για «πολιτικό κόμμα».

Η απόφαση από τη διεύθυνση αστυνομίας Θεσσαλονίκης αναφέρει συγκεκριμένα: «Απαγόρευση δημόσιας υπαίθριας εκδήλωσης της 08/10/2021 έμπροσθεν των γραφείων του πολιτικού κόμματος με την επωνυμία “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή”».

Απόφαση για Χρυσή Αυγή

Υπενθυμίζεται ότι οι ναζί διοργανώνουν φασιστική φιέστα για τον ένα χρόνο από την καταδικαστική απόφαση με την οποία το δικαστήριο τη χαρακτήριζε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το χρυσαυγίτικο κάλεσμα στην εκδήλωση θα συμμετέχουν «το Μέτωπο Νεολαίας, η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων, εκπρόσωποι Εθνικιστικών παρατάξεων τοπικής αυτοδιοίκησης και των πυρήνων της Βορείου Ελλάδος».

Η απόφαση της ΕΛΑΣ  έρχεται στον απόηχο των πρόσφατων φασιστικών επιθέσεων στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολη και του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και στο Νέο Ηράκλειο, στην Αθήνα.

Πηγές: Parallaximag.gr, Thestival.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα