ΑΘΗΝΑ
02:59
|
27.04.2024
Google και YouTube απαγορεύουν την προβολή παραπλανητικών διαφημίσεων για την κλιματική αλλαγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια νέα πολιτική πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή η Google απαγορεύοντας την προβολή παραπλανητικών διαφημίσεων για την κλιματική αλλαγή, για να σταματήσει η παραπληροφόρηση από τις πλατφόρμες της.

Η εταιρία ανακοίνωσε χθες (Πέμπτη, 7/10) ότι και το YouTube θα στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία της και θα ακολουθήσει το παράδειγμά της, τη στιγμή που από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει αγώνα για την αντιμετώπιση παραπλανητικών πληροφοριών για τα εμβόλια κατά της Covid-19.

«Μαθαίνουμε συνεχώς από έναν αυξανόμενο αριθμό διαφημιστικών και εκδοτικών συνεργατών μας τις έντονες ανησυχίες τους για διαφημίσεις που προβάλλουν ή και προωθούν ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με την κλιματική αλλαγή», ανακοίνωσε η Google.

«Οι διαφημιζόμενοι δεν επιθυμούν να προβάλλεται το προϊόν τους δίπλα σε ψευδείς ειδήσεις» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Θα τεθούν όρια στο περιεχόμενο που αποκαλεί την κλιματική αλλαγή «φάρσα» ή αρνείται το γεγονός ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και η ανθρώπινη δραστηριότητα έχουν συμβάλει στη «μακροχρόνια» υπερθέρμανση του πλανήτη.

Από το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους η Google θα αναθέσει τόσο σε εργατικό δυναμικό όσο και θα προγραμματίσει μηχανές ανίχνευσης της παραπληροφόρησης προκειμένου να καταπολεμήσει αυτό το φαινόμενο.

Η εταιρεία είναι ένας από τους δύο κυρίαρχους παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας ψηφιακών διαφημίσεων, κερδίζοντας 147 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα το 2020 και το Facebook είναι ο δεύτερος, που έχει εξίσου απαγορεύσει τις παραπλανητικές διαφημίσεις για το περιβαλλοντικό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Google παρουσίασε νέες δυνατότητες που αποσκοπούν να βοηθήσουν τους χρήστες να μειώσουν τα ίχνη άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας αναζήτησης που δείχνει ποιες πτήσεις έχουν χαμηλότερες εκπομπές.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα