ΑΘΗΝΑ
17:50
|
24.04.2024
Η δημοσκοπική έρευνα επιβεβαιώνει το πόσο διχασμένη είναι η αμερικανική κοινωνία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ στις τελευταίες αμερικανικές προεδρικές εκλογές ανησυχεί για την μοίρα του Χριστιανισμού και τις διακρίσεις σε βάρος των λευκών Αμερικανών, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή, 8/10) και διενεργήθηκε από το Κέντρο Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Συγκεκριμένα, το 84% όσων απάντησαν πως ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν πως «φοβούνται πως οι διακρίσεις σε βάρος των λευκών θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια», ενώ 61% εξ αυτών πιστεύουν πως «ο Χριστιανισμός στις ΗΠΑ δέχεται επίθεση».

Αντιθέτως, μια εξίσου συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών του Μπάιντεν (91% για την ακρίβεια) ασπάζεται την άποψη πως ο συστημικός ρατσισμός κατά των μαύρων Αμερικα΄νων αποτελεί σοβαρό πρ΄όβλημα για την αμερικανική κοινωνία, ενώ 87% πιστεύει το ίδιο για τους Αμερικανούς λατινικής ή ασιατικής καταγωγής.

Παράλληλα, το 80% όσων ψήφισαν Δημοκρατικούς δηλώνει πως το αφορά η προστασία των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, σε αντίθεση με το 39% των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ.

« Τα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης είναι προτεραιότητα για τους ψηφοφόρους του Μπάιντεν, ενώ το μεταναστευτικό αποτελεί προτεραιότητα για τους Ρεπουμπλικάνους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση συμπερασμάτων, που επιβεβαιώνει την εικόνα μιας έντονα διχασμένης αμερικανικής κοινωνίας.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, περιλάμβανε δείγμα 1001 ψηφοφόρων του πρώην προέδρου και άλλων τόσων Αμερικανών που προτίμησαν τον νυν Δημοκρατικό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να καταγραφούν πεποιθήσεις, αντιδράσεις και ανησυχίες σε μια γκάμα 300 ερωτήσεων σχετικών με την πολιτική, τον πολιτισμό και την ψυχολογία.

Πηγές: Independent

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα