ΑΘΗΝΑ
10:33
|
05.07.2026
Πολίτες και εταιρίες ηλεκτρισμού αναμένουν τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ φοβούνται "τσουνάμι" απλήρωτων λογαριασμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έχοντας εξασφαλίσει απόψε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την έγκριση των δανειστών, οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο Άκης Σκέρτσος ανακοινώνουν σήμερα το πρωί μέτρα σχετικής “ελάφρυνσης” απέναντι στις αυξήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Πληροφορίες από τα αρμόδια υπουργεία αναφέρουν πως αναμένεται νέα αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με επιπλέον έκπτωση. Αναμένεται επίσης, πλην εξαιρετικού απροόπτου, η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων και των ποσοστών επιδότησης για τα ασθενέστερα και μεσαία νοικοκυριά.

Έρχεται…”τσουνάμι” ανεξόφλητων λογαριασμών

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει μέτρα “ανακούφισης” των βαρών που καλούνται να σηκώσουν φέτος στο πολλαπλάσιο τα περισσότερα νοικοκυριά σχετίζεται με την ανησυχία των ιδιωτικών εταιριών ηλεκτρικού ρεύματος και της ΔΕΗ πως θα αντιμετωπίσουν, ως το τέλος τρέχοντος έτους, “τσουνάμι”ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα έσοδα και τα κέρδη των εταιριών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα