ΑΘΗΝΑ
22:47
|
08.05.2024
Το υποβρύχιο κατευθύνεται προς το αμερικανικό έδαφος Γκουάμ αυτοδύναμα, για να υποβληθεί σε έλεγχο και επισκευές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκαπέντε Αμερικανοί ναύτες τραυματίστηκαν ελαφρά όταν ένα πυρηνικό υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ χτύπησε “άγνωστο αντικείμενο” με αποτέλεσμα να βάλει νερά, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Δεκαπέντε ναύτες τραυματίστηκαν ελαφρά όταν το USS Connecticut συγκρούστηκε με το αντικείμενο το Σάββατο (2/10), δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη σύγκρουση.

Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσε ότι το υποβρύχιο κατευθύνεται προς το αμερικανικό έδαφος Γκουάμ –αυτοδύναμα– για να υποβληθεί σε έλεγχο και επισκευές.

Οι χώροι και το σύστημα προώθησης “δεν επηρεάστηκαν” και το υποβρύχιο παραμένει “λειτουργικό”.

“Το USS Connecticut συγκρούστηκε με αντικείμενο το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου ενώ πλοηγείτο, έχοντας καταδυθεί, στα διεθνή ύδατα στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού”, αναφέρει το δελτίο του ΠΝ.

“Δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Naval Institute, κέντρο μελετών προσκείμενο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το υποβρύχιο συμμετείχε σε διεθνή ναυτική άσκηση στη Νότια Σινική Θάλασσα όταν σημειώθηκε το συμβάν.

Το περιστατικό έρχεται την ώρα που αυξάνονται οι εντάσεις στην ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη περιοχή.

Η Κίνα προβάλλει διεκδικήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα όπου έχει κατασκευάσει προκεχωρημένες στρατιωτικές βάσεις σε μικρά νησιά και ατόλες προκαλώντας την οργή άλλων κρατών που επίσης έχουν διεκδικήσεις στα ύδατα.

Οι ΗΠΑ προσπαθώντας να ενισχύσουν την περιφερειακή συμμαχία τους εναντίον του Πεκίνου αλλά και οι σύμμαχοί τους στέλνουν συχνά πολεμικά πλοία να πλεύσουν στα διεθνή ύδατα στην περιοχή, επικαλούμενες την προσήλωσή τους στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την προώθηση της “ειρήνης”, προς έντονη δυσαρέσκεια του Πεκίνου.

 Η Κίνα επιμένει εξάλλου, ότι η παρουσία του αμερικανικού στρατού στην περιοχή είναι προκλητική και ότι οι τακτικές αμερικανικές αποστολές απειλούν την κυριαρχία της χώρας τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα