ΑΘΗΝΑ
06:45
|
26.04.2024
Μετά τη Θεσσαλονίκη έρευνα και για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Νέο Ηράκλειο με πρωταγωνιστές φασίστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με παρέμβασή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ ζητάει έρευνα για κακούργημα με αφορμή τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν φασιστοειδή σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο.

Η κυρία Γκανέ έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα, προκαταρκτική εξέταση για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης, ζητώντας να διερευνηθούν, πέραν των ήδη ανοικτών δικαστικών ερευνών, σοβαρότερα αδικήματα, όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, με ναζιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Οι παρεμβάσεις των δύο δικαστών έρχονται σε συνέχεια της παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος, απευθυνόμενος προς του εισαγγελείς Αθηνών και Θεσσαλονίκης (περιοχές όπου εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα περιστατικά βίας), είχε ζητήσει να υπάρξει συνολική διερεύνηση αυτών επεισοδίων και να διακριβωθεί η τέλεση τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικημάτων, όπως είναι η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.ά.

Πηγές: Έθνος, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα