ΑΘΗΝΑ
04:49
|
27.04.2024
Πληροφορίες για εκατόμβη νεκρών - Σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής της Παρασκευής στην πόλη Κουντούζ στα βορειοανατολικά της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη πολύ μεγάλης ισχύος σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής της Παρασκευής στην πόλη Κουντούζ στα βορειοανατολικά του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη είναι μεγάλος.

Νοσοκομειακές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί και περισσότεροι από 90 τραυματίες. Ωστόσο, άλλες ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες κάνουν λόγο για έως και 100 νεκρούς και 200 τραυματίες. Το πρακτορείο ειδήσεων TOLOnews του Αφγανιστάν μετέδωσε ότι υπάρχουν πολλά θύματα από την έκρηξη στο τέμενος Σαγέντ Αμπάντ του Κουντούζ, αλλά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ούτε τον ακριβή αριθμό των νεκρών, ούτε τα αίτια της έκρηξης. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

“Σήμερα το απόγευμα, σημειώθηκε έκρηξη σε τέμενος σιιτών… με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν συμπατριώτες μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter, προσθέτοντας ότι ειδική μονάδα φτάνει στο σημείο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων μία σε τέμενος στην Καμπούλ. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για κάποιες από αυτές τις επιθέσεις. Την περασμένη Τρίτη, η ηγεσία των Ταλιμπάν είχε ανακοινώσει ότι μαχητές της συνέλβαν 11 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Καμπούλ που σχετίζονται με την επίθεση στο τέμενος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα