ΑΘΗΝΑ
08:47
|
26.04.2024
Απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες του μοναστηριού. Τουλάχιστον τρία μέλη της αδελφότητας έχουν πεθάνει από κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mέλη της χριστιανικής αδελφότητας που διαβιούν σε μοναστήρι ανατολικά της Θεσσαλονίκης και στην οποία ανήκε η 60χρονη μοναχή που πέθανε από κορονοϊό, διευκρίνισαν ότι είναι παντελώς αναληθές το ότι η αδελφότητά τους είναι προπύργιο αρνητών του κορονοϊού, όπως αναφέρθηκε στα δημοσιεύεματα.

Aντίθετα, δήλωσαν στο protothema ότι αρκετά μέλη της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής αδελφότητας έχουν εμβολιαστεί και όσες μοναχές δεν το έπραξαν, “δεν το έπραξαν ως προϊόν ελεύθερης βούλησης και σαφώς όχι εξαναγκασμού ή καθοδήγησης, και μόνο από φόβο που ενδεχομένως έχουν κάποιοι συμπολίτες μας για το εμβόλιο και σαφώς όχι λόγω άρνησης της νόσου ή της σοβαρότητας της“.

Επίσης επισημαίνουν ότι οι μοναχές που νόσησαν παρακολουθούνται καθημερινά από γιατρό και ότι όσες χρειάστηκαν περαιτέρω ιατρική βοήθεια διακομίστηκαν άμεσα στα νοσοκομεία της πόλης όπου και νοσηλεύονται έως σήμερα. 

Η δε συγκεκριμένη αδελφη, 63 ετών, νοσηλευόταν κατ’ οίκον με ήπια συμπτώματα, ήταν εδώ και μέρες απύρετη, παρακολουθείτο και αυτή από ιατρό αλλά χθες το πρωί ανέβασε αιφνίδια 38 πυρετό, κλήθηκε αμέσως ο γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά στο μεταξύ κατέληξε.

“Κατά συνέπεια δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση τα όσα γράφονται περί δήθεν προπύργιου αρνητών του κορωνοϊού, αφού όλα τα μέλη της συγκεκριμένης αδελφότητας τηρούσαν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό (μάσκες, απολυμάνσεις κ.λπ.) και η πρόσβαση σε τρίτους ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη” συμπληρώνουν. “Όλα τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού εγιναν σε επίσημο εργαστήριο και έτσι έμαθαν ότι νοσούν. Ουδέποτε αρνήθηκαν συνεργασία με πολιτική προστασία ή ΕΟΔΥ καταλήγουν”.

Όχι μόνο δεν είναι αρνητριες, αλλά αντίθετα εξ όσων ενημερώθηκα, αρκετές αδελφές έχουν εμβολιαστεί και όλες τηρούσαν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, αλλά δυστυχώς κάποιες νοσήσαν, όπως καθημερινά πολλοί άλλοι συμπολίτες μας” τονίζει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Φιλανθρωπικής Αδελφότητας, Ανδρέας Ταγαράκης.

Ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr μέσα σε διάστημα 8 ημερών έφυγαν από κορονοϊό τρεις γυναίκες από την συγκεκριμένη αδελφότητα με την τελευταία να αρνείται μέχρι τέλους να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, στις 29 Σεπτεμβρίου μια γυναίκα 82 ετών κατέληξε από κορονοϊό. Στις 6 Οκτωβρίου άλλη μια γυναίκα 78 ετών πέθανε επίσης από τον ίδιο λόγο και στις 7 Οκτωβρίου πέθανε μια γυναίκα 62 ετών.

Η γυναίκα που αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, δεν είχε πάει στο  νοσοκομείο. Η κατάσταση της για κάποια 24ωρα παρέμεινε σταθερή. Ξαφνικά η πορεία της υγείας της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά δεν κλήθηκε πότε ιατρικό προσωπικό για να εξετάσει τη γυναίκα. Έτσι πέθανε μέσα στις εγκαταστάσεις της αδελφότητας.   

Στη συγκεκριμένη χριστιανική αδελφότητα διαβιούν συνολικά 17 μοναχές.

Δέκα από τα μέλη της αδελφότητας δεν είχαν εμβολιαστεί, μεταξύ αυτών και η 60χρονη που υπέκυψε από την covid-19. “Δεν είμαστε αρνητές. Κάποιες από εμάς έχουν κάνει το εμβόλιο. Φύγετε σας παρακαλούμε πολύ”, είπε στο newsit.gr μια από τις γυναίκες της αδελφότητας. 

Από το πρωί της Παρασκευής που έγινε γνωστό το περιστατικό του θανάτου της μοναχής, η είσοδος στο μοναστήρι που βρίσκεται στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται σε όλους τους επισκέπτες. Μάλιστα στην κεντρική πόρτα έχει τοποθετηθεί και μια επιγραφή στην οποία αναφέρεται ότι: “Η αδελφότητα είναι κλειστή”. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα