ΑΘΗΝΑ
03:47
|
06.05.2024
Την ευθύνη για το αιματοκύλισμα σε σιιτικό τζαμί στα βόρεια της χώρας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν. Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ευθύνη για το αιματοκύλισμα σε σιιτικό τζαμί στα βόρεια της χώρας, την ώρα που το τέμενος ήταν γεμάτο για την κεντρική πρωινή προσευχή της Παρασκευής, ανέλαβε τοπική οργάνωση που συνδέεται με τον ISIS.

Η επίθεση προκάλεσε το χαμό δεκάδων ανθρώπων ενώ εκφράζονται φόβοι πως στον τελικό απολογισμό τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 100.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που υπογράφει το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISKP) επιβεβαιώνει πως ένας από τους καμικάζι της «πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε εν μέσω του πλήθους» των σιιτών μουσουλμάνων πιστών, που είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος.

Σε μια δεύτερη ανάρτηση, η τρομοκρατική οργάνωση αναφέρει πως «ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας μουσουλμάνος Ουϊγούρος», μια μειονότητα που οι «Ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδιώξουν» από το Αφγανιστάν.

«Το μεσημέρι σημειώθηκε μια έκρηξη σε ένα τέμενος των σιιτών συμπατριωτών μας…με αποτέλεσμα να γίνουν μάρτυρες και να τραυματιστούν πολλοί συμπατριώτες μας», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας της περιοχής η πλειοψηφία εκείνων που ήταν μέσα στο τζαμί έχει σκοτωθεί, ενώ υποσχέθηκε ότι οι Ταλιμπάν εγγυώνται την ασφάλεια όλων των σιιτών. 

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο αποτυπώνουν το μέγεθος του μακελειού. Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος.

Εικόνα

Η επίθεση στην πόλη Κουντούζ πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες έπειτα από μια βομβιστική επίθεση και πάλι του Ισλαμικού Κράτους εναντίον ενός τεμένους στην Καμπούλ, με απολογισμό τουλάχιστον 5 νεκρούς.

Πηγές: AFP, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα