ΑΘΗΝΑ
14:42
|
20.04.2024
Σε απρόκλητες επιθέσεις στα άτομα που διαδήλωναν με κεντρικό αίτημα τον τερματισμό της φασιστικής βίας προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας
Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ζήλος*

Απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ και αναιτιολόγητη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν με κεντρικό αίτημα τον τερματισμό της φασιστικής βίας. 

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ καταγγέλεται πως να επιτέθηκαν στα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια μετά το κάλεσμα που απηύθυνε πληθώρα οργανώσεων, συνδικαλιστικών ομάδων προσφυγικών κοινοτήτων και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, επιχειρώντας να περιορίσουν την πορεία σε μία λωρίδα του δρόμου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροεπεισόδια και συμπλοκές, με την κατάσταση ωστόσο να αποκλιμακώνεται σύντομα. 

«Παρά την  προκλητική στάση της  Αστυνομίας του Θεοδωρικάκου, που επιδόθηκε σε  ένα όργιο επιθέσεων με χημικά και ρόπαλα κατά των χιλιάδων εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών, προσφύγων και προσφυγισσών που ήρθαν από τα στρατόπεδα της Ριτσώνας, της Μαλακάσας, του Σχιστού και του Ελαιώνα, η διαδήλωση έφτασε στη Βουλή και επέστρεψε ξανά στην Ομόνοια» σημειώνει σε ανάρτησή της η ΚΕΕΡΦΑ, καλώντας τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα κόμματα της αριστεράς να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ΜΑΤ.

Τα παραπάνω εξήγειραν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε λόγο για κυβερνητική «ανοχή στο αυγό του φιδιού».

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτο. Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία παρεμποδίζεται από την αστυνομια και δέχεται χημικά χωρίς κανέναν λόγο» σημείωσε ο Ευκλ. Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας πως δεν πήρε καμία απάντηση επί της ουσίας όταν ζήτησε να ενημερωθεί από τον επικεφαλής της αστυνομίας για την προέλευση και τον σκοπό των επιθετικών κινήσεων των αστυνομικών δυνάμεων. «Η αντιμετώπιση του κόσμου που παλεύει τον φασισμό από την κυβέρνηση είναι ενδεικτική της ανοχής της στο αυγό του φιδιού» καταλήγει ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

*Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ζήλος

Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Φωτο: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα