ΑΘΗΝΑ
10:37
|
18.05.2024
Το δικαστήριο επιδίκασε στην απολυμένη αποζημίωση 16.500 ευρώ κρίνοντας την απόλυση "άκυρη ως καταχρηστική".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε σήμερα πρώην εργαζόμενη σε σούπερ-μάρκετ που είχε απολυθεί προσχηματικά δίχως να της δοθεί αποζημίωση για την 24ετή προϋπηρεσία της.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η απόλυσή της, που είχε γίνει υπό την πίεση της εργοδοσίας με την μορφή της δήθεν “εθελούσιας” παραίτησης, ήταν άκυρη και καταχρηστική. Της επιδικάσθηκε αποζημίωση μεταξύ άλλων λόγω παράνομης απόλυσης, ηθικής βλάβης, κ.λπ., ύψους περίπου 16.500 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η απόλυση της υπαλλήλου έγινε με πρόσχημα την “κλοπή” μίας φιάλης εντομο-απωθητικού που καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Αποδείχθηκε πως η υπάλληλος έβαλε στην τσάντα της τη φιάλη με σκοπό να την πληρώσει αργότερα στο ταμείο, όπως είναι η πάγια τακτική υπαλλήλων της εταιρίας όταν πρόκειται για προϊόντα που χρησιμοποιουν εν ώρα εργασίας. Πριν προλάβει ωστόσο η υπάλληλος να πράξει αναλόγως, ο επόπτης ασφαλείας ενημέρωσε την εργοδοσία και την ανάγκασαν, υπό ψυχολογική πίεση, να υπογράψει προδιατυπωμένο   έγγραφο “οικειοθελούς” αποχώρησης με πρόσχημα την κλοπή προϊόντος ευτελούς αξίας.

Εν τέλει το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε πως η εργοδότρια εταιρεία είχε σε κάθε περίπτωση “πρόθεση τερματισμού της εργασιακής σχέσης” και μεθόδευσε την “οικειοθελή” παραίτηση της υπαλλήλου. Έκρινε έτσι την καταγγελία της σύμβασης εργασίας “άκυρη ως καταχρηστική” κρίνοντας πως παραβιάζει τα χρηστά ήθη βάσει και του άρθρου 281 του Αστικού Κώδικα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα