ΑΘΗΝΑ
12:33
|
20.04.2024
Η εικαστική παρέμβαση της Ισραηλινής Αντί Ιόσπε αντικατοπτρίζει την αέναη κίνηση, αλλά και τη μετακίνηση των ανθρώπων από τόπο σε τόπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τοίχοι ενός παλιού κτιρίου επί της οδού Λέκκα 24 στο κέντρο της Αθήνας έπαψαν να είναι μουντοί. Από την Κυριακή,10 Οκτωβρίου, οι διερχόμενοι περαστικοί βλέπουν μία νέα πρόσοψη, ζωγραφισμένη σε έντονο μπλε χρώμα από την Ισραηλινή εικαστικό, Αντί Ιόσπε.

Το έργο έχει τίτλο «Κύματα» και κέρδισε τον ανοιχτό διαγωνισμό «Ισραήλ – Ελλάδα, κοινές αξίες», στον οποίο συμμετείχαν αποκλειστικά Ισραηλινοί καλλιτέχνες.

Η συγκεκριμένη εικαστική παρέμβαση επιλέχθηκε από κοινή επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, της Πρεσβείας του Ισραήλ, καθώς και των ιδιοκτητών του κτιρίου, ανάμεσα σε δεκάδες διαφορετικές υποψηφιότητες.

Η δημιουργός του έργου, σπουδάζει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Bezalel (Μπετσαλέλ) στην Ιερουσαλήμ,ανέφερε πως το έργο της αντικατοπτρίζει την αέναη κίνηση, αλλά και τη μετακίνηση των ανθρώπων, από τόπο σε τόπο. Όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια της παρουσίασης της παρέμβασής της:

Όταν άρχισα να σκέφτομαι την ιδέα μου για το έργο, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τα χρώματα, που παρέπεμπαν στις σημαίες του Ισραήλ και της Ελλάδας – μπλε και άσπρο. Ήθελα να δώσω την αίσθηση της κίνησης, της αέανης κίνησης – όπως τα κύματα της θάλασσας στην ακτή, τα σύννεφα στον ουρανό, δίνοντας επίσης χώρο στο κενό και στα διάκενα που τα όριά τους καθορίζονται από το παρόν.

Η εκτέλεση της παραγωγής έγινε από την ομάδα Urbanact που έχει καλλιτεχνική παρουσία στη χώρα από το 1998, δημιουργώντας εικαστικές παρεμβάσεις σε δημ΄σιους χώρους, προωθώντας την τέχνη της δημόσιας τοιχογραφίας, του graffiti, της streetart, της ποδηλατικής κουλτούρας κ.ά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα