ΑΘΗΝΑ
07:44
|
19.04.2024
Ένας 19χρονος επιχείρησε να μπει σε νοσοκομείο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Προέδρου, το οποίο έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεαρός στη Γαλλία συνελήφθη και τιμωρήθηκε με πρόστιμο επειδή επιχείρησε να μπει σε νοσοκομείο επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο διέρρευσε προ ημερών στο διαδίκτυο. Ο 19χρονος δήλωσε ότι χρησιμοποίησε την ταυτότητα και το πιστοποιητικό του προέδρου της Γαλλίας “για πλάκα”.   

Το περιστατικό με τον 19χρονο, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο δίκτυο RT News, σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Ο 19χρονος έδειξε το πιστοποιητικό με τον κωδικό QR στους σεκιούριτι του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν ξεγελάστηκαν. Τον άφησαν να μπει στο νοσοκομείο αλλά αμέσως κάλεσαν την αστυνομία. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο 19χρονος τέθηκε υπό κράτηση. Αφέθηκε αργότερα ελεύθερος αφού πρώτα του επιβλήθηκε πρόστιμο. Φέρεται να είπε πως ο ίδιος δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει του Προέδρου για “πλάκα”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Figaro”, ο κωδικός QR, τον οποίο σκανάρουν οι αρχές προκειμένου να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα του πιστοποιητικού, διέρρευσε για μερικές ώρες, πλην μαζικά, σε κοινωνικά δίκτυα του διαδικτύου. Αν και το γεγονός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις επίσημες αρχές, ωστόσο η “Le Figaro” σκάναρε τον κωδικό μέσω της εφαρμογής “TousAntiCovid” για τον κορονοϊό διαπιστώνοντας ότι αυτός αντιστοιχεί στα προσωπικά δεδομένα του Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1977 και εμβολιάστηκε με μία δόση της Pfizer τον περασμένο Ιούλιο.

Δύο μέρες νωρίτερα, αντίστοιχη διαρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετώπισε και Γάλλος πρωθυπουργός ο Ζαν Καστέξ. Εικάζεται ότι Καστέξ έπεσε θύμα της διαρροής όταν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε νοσοκομείο της χώρας, πόζαρε με το πιστοποιητικό ανά χείρας με αποτέλεσμα το QR Code του να εκτεθεί σε κοινή θέα, στον φωτογραφικό φακό.

Οι κωδικοί των Μακρόν-Καστέξ έχουν απενεργοποιηθεί μετά τις διαρροές.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα