ΑΘΗΝΑ
19:31
|
23.04.2024
Τα καταστήματα παιχνιδιών που απασχολούν πάνω από 500 εργαζόμενους στην Καλιφόρνια θα πρέπει πλέον να διαθέτουν τμήμα “ουδέτερου φύλου”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα καταστήματα παιχνιδιών που απασχολούν πάνω από 500 εργαζόμενους στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ θα πρέπει πλέον να διαθέτουν τμήμα “ουδέτερου φύλου”, στο οποίο θα απαγορεύεται να υπάρχουν προϊόντα σε ροζ και μπλε αποχρώσεις και οδοντόβουρτσες. Αυτό αναφέρει νόμος που υπέγραψε το Σάββατο ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ.

Ο νέος νόμος, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, επιτρέπουν στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών στην Καλιφόρνια να διατηρήσουν τα τμήματα που ήδη έχουν για κορίτσια και για αγόρια. Ωστόσο, τα μεγάλα καταστήματα θα πρέπει πλέον να διαθέτουν και τμήμα “ουδέτερου φύλου”, όπου δεν θα υπάρχουν διακριτικά φύλου στα παιχνίδια και απαγορεύονται οι ροζ και μπλε αποχρώσεις.

Επίσης, στο εν λόγω τμήμα δεν θα υπάρχουν και οδοντόβουρτσες με φιγούρες, καθώς συνήθως οι παιδικές έχουν χρώματα και φιγούρες.

Πρόκειται για μια σημαντική νίκη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και του φεμινιστικού κινήματος, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς – όπως υποστηρίζουν οργανώσεις τους – και μόνο το μοτίβο των μπλε και ροζ αποχρώσεων στα παιδικά παιχνίδια δημιουργεί πίεση στα ίδια τα παιδιά στα ζητήματα φύλου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται τα κοινωνικά στερεότυπα.

Το νομοθέτημα έρχεται στο φόντο πρακτικών που ακολουθεί ήδη μέρος των μεγάλων αλυσίδων παιδικών παιχνιδιών, που έχουν αφαιρέσει ήδη ενδείξεις με βάση τη διάκριση φύλου.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Σύλληψη τριών ατόμων για την πυρκαγιά στην Πάρο

Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα