ΑΘΗΝΑ
14:13
|
08.06.2026
Ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών προειδοποιεί ότι αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν ακόμα και από μια μέτρια βροχόπτωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προειδοποίηση για τις περιοχές που κινδυνεύουν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα απέστειλε ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, την ώρα που η κακοκαιρία “Αθηνά” προκαλεί δεκάδες προβλήματα σε περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι περιοχές που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν πλημμυρικά φαινόμενα είναι: πέντε περιοχές στην Εύβοια, η Λίμνη, η Αγία Άννα και η βορειοανατολική περιοχή. Τρεις περιοχές στην Αττική, οι Αχαρνές, το Θριάσειο Πεδίο και τα Μέγαρα μαζί με τον Σχίνο και δύο στην Πελοπόννησο, ο δήμος Πύργου και η Αρχαία Ολυμπία.

“Οι περιοχές που υπέστησαν τις πυρκαγιές έχουν να αντιμετωπίσουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, φαινόμενα διάβρωσης, φαινόμενα κατολισθήσεων και ουσιαστικά αποκλεισμούς μεγάλων περιοχών όπως έγινε σήμερα στην Εύβοια. Χρειάζονται επείγοντα καινοτόμα μέτρα τα οποία ουσιαστικά θα μειώσουν τις επιπτώσεις από ένα φαινόμενο όπως αυτό στην Εύβοια σήμερα” δήλωσε ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν καθυστερήσει, ενώ ακόμα και μια μέτρια βροχόπτωση μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα. “Εδώ είχαμε να κάνουμε ουσιαστικά με μια πολύ μικρή βροχόπτωση, της τάξης των 50 χιλιοστών. Δεν είχαμε να κάνουμε με μια βροχόπτωση τεράστια. Φανταστείτε αν εμφανιζόταν μια τεράστια βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά, πάνω από 200 χιλιοστά”, είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε ότι “οι Αχαρνές έχουν ένα υψηλό δυναμικό διάβρωσης, έχουν ένα πυκνό υδρογραφικό δίκτυο, τα εδάφη είναι ευάλωτα σε διάβρωση και όλα αυτά μαζί ουσιαστικά συντείνουν όταν προκύψει μία μικρή βροχόπτωση  να έχουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα”.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις και Απολύσεις διοργανώνει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών.
ΣΥΝΑΦΗ

Για τέσσερα κακουργήματα διώκεται ο Παλαιστίνιος συλληφθείς ως μέλος της Χαμάς

Μουντιάλ 2026: Μια ποδοσφαιρική «μηχανή» 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τέμπη: Αναβλήθηκε η δίκη του ελεγκτή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717

Ένας νεκρός από επίθεση ουκρανικού drone σε επιβατικό τρένο στην Κριμαία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα