ΑΘΗΝΑ
10:56
|
26.04.2024
Υγειονομικές αρχές και ΜΚΟ προσπαθούν να πείσουν τις γυναίκες να κάνουν εξετάσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υγειονομικές αρχές και φιλανθρωπικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καλύτερη ενημέρωση κατά του καρκίνου του μαστού στη Γάζα με την ελπίδα να πειστούν να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες και να ξεπεράσουν το κοινωνικό στίγμα που υπάρχει στη σχετικά συντηρητική παλαιστινιακή κοινωνία γύρω από τη νόσο.

Το μήνυμα της εκστρατείας είναι “Δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό” και συγχρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης και την ιδιωτική φιλανθρωπική οργάνωσης, “Fares Al-Arab”.

Στην εκστρατεία συμμετέχουν επίσης μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί, οι οποίοι έχουν αναλάβει το κήρυγμα υπέρ της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, αλλά και αρτοποιοί, οι οποίοι συνοδεύουν τα προϊόντα τους με παρόμοια μηνύματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των γυναικών της Γάζας. Παράλληλα ένα κινητό βαν πραγματοποιεί εξετάσεις. Μέσα σε μια εβδομάδα ελέγχτηκαν περισσότερες από 150 Παλαιστίνιες. Ο Οκτώβριος καθιερώθηκε το 1985 ως είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού σε όλο τον κόσμο.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης το 32% των καρκίνων στις γυναίκες της περιοχής αφορά τον καρκίνο του μαστού. Η έλλειψη νοσοκομειακών υποδομών, η φτώχεια και η δυσκολία μετάβασης για θεραπεία στο Ισραήλ είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα των καρκινοπαθών στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα