ΑΘΗΝΑ
20:05
|
23.05.2024
Η σημερινή έκδοση έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης του πλαισίου NextGenerationEU Green Bond το Σεπτέμβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώτο “πράσινο ομόλογο” στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGenerationEU), συγκεντρώνοντας 12 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση πράσινων και βιώσιμων επενδύσεων εξέδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκδοση πράσινων ομολόγων στον κόσμο.

Το 15ετές ομόλογο που λήγει στις 4 Φεβρουαρίου 2037 υπεγράφη πάνω από 11 φορές, με βιβλία που ξεπερνούσαν τα 135 δισ. ευρώ, ενώ ένα ευρύ φάσμα επενδυτών εξέφρασε ενδιαφέρον για το ομόλογο.

Ο επίτροπος αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε πως η έκδοση του πράσινου ομολόγου είναι “μία ισχυρή αρχή για το πρόγραμμα πράσινων ομολόγων NextGenerationEU”. Εκτίμησε ότι η εξέλιξη θα μετατρέψει την ΕΕ στον μεγαλύτερο εκδότη πράσινων ομολόγων στον κόσμο. Προέβλεψε δε ένα “πράσινο μέλλον” όπως επίσης και περισσότερες επενδύσεις για μία βιώσιμη ευρωπαϊκή ανάκαμψη.

 Η σημερινή έκδοση έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης του πλαισίου NextGenerationEU Green Bond το Σεπτέμβριο. Το πλαίσιο, το οποίο είναι πλήρως συμβατό με τις αρχές των πράσινων ομολόγων της Διεθνούς Ένωσης Κεφαλαιαγοράς (ICMA) – ένα πρότυπο αγοράς για πράσινα ομόλογα – καθησυχάζει τους επενδυτές ότι τα κεφάλαια που θα κινητοποιηθούν θα χρησιμοποιηθούν για πράσινες επενδύσεις. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το πρώτο TikTok βίντεο του Κουτσούμπα με μουσική Μαρίνας Σάττι (video)

Επτά νεκροί και 40 τραυματίες στην Ινδία από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών

Φρίκη στην Πάτμο: Καταγγελίες για κακοποιημένες με εγκαύματα γάτες (σκληρές εικόνες)

Ανησυχίες στις ΗΠΑ για τα εμπορικά μυστικά Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα