ΑΘΗΝΑ
14:08
|
26.04.2024
Τα ασυνήθιστα ραδιοκύματα προέρχονται από το κέντρο του Γαλαξία μας και θα μπορούσαν κατά ορισμένους ερευνητές να υποδηλώνουν την παρουσία ενός άγνωστου αστρικού αντικειμένου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μυστηριώδη ραδιοκύματα εντόπισαν αστρονόμοι με επικεφαλής τον μεταδιδακτορικό φοιτητή Ziteng Wang από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ στην Αυστραλία.

Τα ασυνήθιστα ραδιοκύματα αρχικά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας με το ραδιοτηλεσκόπιο Australian Square Kilometer Array Pathfinder, γνωστό ως ASKAP στο Παρατηρητήριο Ραδιοαστρονομίας Murchison στη Δυτική Αυστραλία και στη συνέχεια με τα ραδιοτηλεσκόπια Parkes στη Νέα Νότια Ουαλία και MeerKAT του Νοτιοαφρικανικού Ραδιοαστρονομικού Παρατηρητηρίου.

Τα ασυνήθιστα ραδιοκύματα προέρχονται από μία πηγή στο κέντρο του Γαλαξία μας και θα μπορούσαν κατά ορισμένους ερευνητές να υποδηλώνει την παρουσία ενός άγνωστου αστρικού αντικειμένου. Ονομάστηκε “ASKAP J173608.2-321635” από το στίγμα θέσης του.

Η Τάρα Μέρφι, καθηγήτρια στη σχολή Φυσικής του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και στο Ινστιτούτο Αστρονομίας της ίδιας πόλης, που συμμετείχε στη μελέτη του φαινομένου σχολίασε πως το υπό έρευνα αντικείμενο “είχε κάτι το ξεχωριστό” καθώς στην αρχή ήταν αόρατο, μετά έγινε φωτεινό, ξεθώριασε και μετά εμφανίστηκε ξανά. Η Δρ.Μέρφι χαρακτήρισε αυτή την αλληλουχία γεγονότων “απροσδόκητη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα