ΑΘΗΝΑ
05:17
|
27.04.2024
Κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη. Πιθανή η παράταση της υποβολής υπογραφών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε το θέμα της υγείας της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) και την απόσυρση της από την εκ νέου διεκδίκηση της αρχηγίας σε πλήρη συμφωνία φαίνεται να καταλήγουν όλες οι πλευρές για το χρόνο που θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Έτσι, σύμφωνα και με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι προγραμματισμένες εκλογές για τις 5 Δεκεμβρίου (ο α΄ γύρος) και για τις 12 Δεκεμβρίου (ο β΄ γύρος) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

“Οι διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν”, ξεκαθάρισε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. και ιστορικός στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Ωστόσο, αυτό που παραμένει ακόμα ανοικτό αφορά την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των υπογραφών με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι πιθανό δοθεί μια μικρή παράταση.

Οι τρεις διεκδικητές, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, μετά τις ευχές για ταχεία ανάρρωση προς την κ. Γεννηματά, ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν κάθε προεκλογική δραστηριότητα μέχρι νεοτέρας καθώς εύλογα τα βλέμματα και η προσοχή όλων στράφηκαν στην υγεία της προέδρου του κόμματος.

Η αρμοδιότητα για την εκλογική διαδικασία ανήκει σε κάθε περίπτωση στην ΕΔΕΚΑΠ, την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης που οφείλει να συνεδριάσει, προς το παρόν άγνωστο πότε, ώστε να υπάρξει μια εισήγηση προς τα πολιτικά όργανα του κόμματος που θα κληθούν να λάβουν τις πολιτικές αποφάσεις, σε συνεννόηση με τους υποψηφίους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με δήλωσή της η κ. Γεννηματά έκανε γνωστή τη νέα περιπέτειά της υγείας της, όπως και την απόσυρσή της από τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς όπως ανέφερε η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της την υποχρεώνει να μη συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα