ΑΘΗΝΑ
13:07
|
04.05.2024
Ο Σουράζ Κουμάρ συνελήφθη πέρυσι – Όλα έγιναν για την προίκα σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στην Ινδία καταδίκασε σε δις ισόβια τον άνδρα που είχε ήδη κριθεί ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του από δάγκωμα βασιλικής κόμπρας. Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το BBC πρόκειται για μια σπάνια ποινή σε μια ακόμα πιο σπάνια υπόθεση.

Ο Σουράζ Κουμάρ συνελήφθη το περασμένο έτος μετά το θάνατο της συζύγου του, Ούθρα, από δάγκωμα φιδιού.  Η αστυνομία άρχισε να διερευνά την υπόθεση μετά από καταγγελίες της οικογένειας του θύματος περί παρενόχλησής τους από τον Σουράτζ για απόδοση προίκας.  Επιπλέον, την οικογένεια είχε θορυβήσει ένα ανάλογο πρόσφατο περιστατικό, όταν την 25χρονη Ούθρα είχε δαγκώσει μια οχιά του Ράσελ, μόλις μερικές εβδομάδες πριν. Για την ακρίβεια, η νεαρή γυναίκα βρισκόταν στη φάση της ανάρρωσης στο πατρικό της από εκείνην την επίθεση, όταν της επιτέθηκε η βασιλική κόμπρα, τον Μάιο του 2020. 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο “ενορχηστρωτή” και των δύο επιθέσεων ήταν ο καταδικασθείς σύζυγος. Επιπλέον, οι αρχές συνέλαβαν και τον άνθρωπο που προμήθευσε τον συζυγοκτόνο με τα δύο φίδια – ο οποίος, ωστόσο, αργότερα συνεργάστηκε με την αστυνομία για την επίλυση της υπόθεσης. 

Τη Δευτέρα, δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την απελευθέρωση μιας κόμπρας στο συζυγικό κρεβάτι και ενώ η Ούθρα κοιμόταν.  Σύμφωνα με το LiveLaw, ινδικό νομικό ιστότοπο, στη δικογραφία 1.000 σελίδων περιγράφονταν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της οργάνωσης και υλοποίησης του φονικού σχεδίου του δράστη. 

Στην πρότασή της η εισαγγελία υποστήριξε πως ήταν “μία από τις σπανιότερες των σπανίων περιπτώσεων”, και εισιγήθηκε τη θανατική ποινή για τον κατηγορούμενο.  Ο δικαστής συμφώνησε για τη σπανιότητα της υπόθεσης και καταδίκασε τον κατηγορούμενο με δις ισόβια και πρόστιμο 500.000 ρουπίων ($6,635). 

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα