ΑΘΗΝΑ
20:51
|
26.04.2024
Ξεκίνησε στο Εφετείο στη Μποτσουάνα η απόπειρα της κυβέρνησης να ανατρέψει απόφαση ορόσημο του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αποποινικοποιούσε την ομοφυλοφιλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε σήμερα (Τετάρτη, 13/10) στο Εφετείο στη Μποτσουάνα η απόπειρα της κυβέρνησης να ανατρέψει μια απόφαση ορόσημο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της αφρικανικής χώρας που αποποινικοποιούσε την ομοφυλοφιλία.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του κυβερνώντος συντηρητικού Δημοκρατικού Κόμματος Μποτσουάνας θέλει να ανατραπεί η απόφαση του 2019, με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο κήρυξε αντισυνταγματικές τις ποινές φυλάκισης που είχαν επιβληθεί για ερωτικές σχέσεις με άτομα του ιδίου φύλου.

“Μια νίκη σε επίπεδο Εφετείου συνιστά μια επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η Μποτσουάνα προχώρησε πράγματι 20 βήματα μπροστά όχι μόνο από τον παλιό της εαυτό, αλλά σε σχέση και με άλλα μέρη της ηπείρου που εξακολουθούν να ποινικοποιούν τη συναινετική σχέση μεταξύ ενηλίκων ατόμων του ίδιου φύλου”, δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Africanews ο Ρίκι Γκοσιτάου – Κάνζα, ο οποίος παρίσταται στη δίκη στο πλευρό των οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εκ μέρους της ανθρωπιστικής οργάνωσης Accountability International.

Η Μποτσουάνα είναι μία από τις λίγες μόνο χώρες στην Αφρική που έχει την ομοφυλοφιλία. Άλλες χώρες είναι το Λεσότο, η Αγκόλα, η Μοζαμβίκη, οι Σεϋχέλλες και η Νότια Αφρική. Η Νότια Αφρική είναι η μοναδική αφρικανική χώρα που επιτρέπει και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πηγές: Africanews, France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα