ΑΘΗΝΑ
00:12
|
02.05.2024
Συνελήφθη ένας ύποπτος στην πόλη Κόγκσμπεργκ – Πολύ νωρίς για να συνδεθεί το περιστατικό με τρομοκρατία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη περισσότεροι τραυματίστηκαν από έναν άνδρα που χρησιμοποιώντας τόξο και βέλη εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις στην πόλη Κόνγκσμπεργκ της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική “Ντέιλι Μέιλ” (Daily Mail) τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NRK στον ιστότοπό του ανήρτησε μια φωτογραφία που έστειλε αυτόπτης μάρτυρας και δείχνει ένα μαύρο βέλος σφηνωμένο σε έναν τοίχο.

Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το BBC, αναφέρουν ότι ο δράστης εξαπέλυσε αρχικά την επίθεση με τα βέλη μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ Coop Extra, σε δυτική συνοικία της πόλης Κόνγκσμπεργκ, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Όσλο.  

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο άνδρας έφερε πάνω του επίσης ένα μαχαίρι και άλλα όπλα. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18.30 το απόγευμα, τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την αστυνομία είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουν για τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο ακριβής απολογισμός των θυμάτων και των τραυματιών παραμένει άγνωστος. Επιπλέον, η νορβηγική αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να εμπλέκονται άλλα άτομα στις επιθέσεις πέραν του συλληφθέντος υπόπτου.

Σύμφωνα με το δίκτυο RT News μια μεγάλη περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης έχει εκκενωθεί και αποκλειστεί από την αστυνομία μετά το συμβάν.

“Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και δυστυχώς επίσης πολλοί νεκροί”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος. “Ο άνδρας συνελήφθη… από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, αυτό το άτομο έδρασε μόνο του”, συμπλήρωσε.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη. Τα κίνητρα της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε σε πολλές τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, η οποία έχει 28.000 κατοίκους, παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει τα στοιχεία του υπόπτου, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα στην κοντινή πόλη Ντράμεν. “Δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό άλλων ανθρώπων”, δήλωσε ο Ος.

Δεκάδες ασθενοφόρα, περιπολικά αλλά και ελικόπτερα βρίσκονται στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση. Η υπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Μόνικα Μάελαντ, είναι ενήμερη και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, όπως αναφέρει ανάρτηση του Υπουργείου στο Twitter.

επιθέσεων.

Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκότωσε 77 ανθρώπους με βομβιστική επίθεση κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο, προτού ανοίξει πυρ εναντίον μιας θερινής κατασκήνωσης της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματος (AUF) στο νησί Ουτόγια.

Τον Αύγουστο του 2019, ο Φίλιπ Μανσάους πυροβόλησε εναντίον ενός τεμένους κοντά στο Όσλο, προτού ακινητοποιηθεί από τους πιστούς του τεμένους, χωρίς να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Στο παρελθόν ο ίδιος είχε πυροβολήσει με φυλετικά κίνητρα την θετή αδελφή του, γεννημένη στην Ασία.

Αρκετά σχέδια για ισλαμιστικές επιθέσεις έχουν αποτραπεί.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα