ΑΘΗΝΑ
05:04
|
27.04.2024
Πολιτική ορθότητα 50 χρόνια μετά – Ο Κιθ Ρίτσαρντς αναρωτήθηκε: Τώρα κατάλαβαν ότι αναφερόταν στις φρικαλεότητες της δουλείας;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Rolling Stones ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν από την playlist της περιοδείας τους στις Ηνωμένες Πολιτείες μία από τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες: το Brown Sugar.

Η απόφαση σχετίζεται με τις ενστάσεις πολλών για τις αναφορές των στίχων του τραγουδιού στη δουλειά, το σεξ και τις μαύρες γυναίκες της Αμερικής. Το Brown Sugar είχε φτάσει στο νούμερο ένα των αμερικανικών τσαρτς το 1971.

Ο κιθαρίστας των Stones, Κιθ Ρίτσαρντς, επιβεβαίωσε την απόφαση του γκρουπ αναφορικά με τον Brown Sugar στους “Τάιμς του Λος Άντζελες” (LA Times) αλλά παράλληλα εξέφρασε την απορία: “Τώρα κατάλαβαν ότι ήταν ένα τραγούδι για στις φρικαλεότητες της δουλείας;” Ο πιο διπλωμάτης και ευέλικτος με τα ΜΜΕ, Μικ Τζάγκερ, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι ο λόγος που αποσύρουν το τραγούδι δεν έχει να κάνει με την πολιτική ορθότητα, αλλά απλά δεν “χωρούσε” στις ανάγκες μιας λίστας συναυλιών σε τόσο μεγάλα στάδια…

“Παίζουμε το Brown Sugar κάθε βράδυ από το 1970, οπότε κάποια στιγμή σκέφτεσαι ας το βγάλουμε προς το παρόν και θα δούμε πώς θα πάει”, είπε ο Μικ Τζάγκερ και πρόσθεσε: “Μπορεί να το ξαναβάλουμε”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Setlist.fm το Brown Sugar είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τραγούδι στα live των Rolling Stones μετά το Jumpin’ Jack Flash.

Το Brown Sugar με το πιασιάρικο εναρκτήριο ριφ και την μελωδία του κέρδισε το κοινό, το οποίο δεν ασχολήθηκε με τις αναφορές του στη δουλεία, το σεξ, τον σαδομαζοχισμό και την ηρωίνη. Πέρυσι ο μουσικός παραγωγός Ίαν Μπρέναν επέκρινε την απόφαση του συγκροτήματος να συνεχίσει να “παίζει και να βγάζει κέρδη” από ένα τραγούδι, το οποίο είπε ότι δοξάζει τη δουλεία, τον βιασμό, τα βασανιστήρια και την παιδοφιλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα