ΑΘΗΝΑ
05:41
|
27.04.2024
Σύσκεψη στο δημαρχείο Σητείας ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη για την αποκατάσταση των ζημιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανήσυχοι για πιθανό νέο ισχυρό μετασεισμό μετά το χτεσινό χτύπημα του “Εγκέλαδου” με 6,3 Ρίχτερ ανατολικά της Ζάκρου είναι οι κάτοικοι της Σητείας, της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής του νομού Λασιθίου Κρήτης.

Ήδη από χτες συνεργεία του δήμου Σητείας απομακρύνουν κομμάτια βράχων από κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό.

Σήμερα, λίγο μετά τις 9.00 το πρωί ξεκίνησε στο δημαρχείο της πόλης η συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν την περιοδεία τους στις πληγείσες περιοχές για να κάνουν από κοντά μία εκτίμηση των υλικών ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός.

Εικόνα

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο της Σητείας με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών φορέων με στόχο τη εξεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός.

Νωρίτερα, χτες, ο αρμόδιος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεως της ΕΕ, Γιάνες Λέναρσιτς, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κινητοποιήσει διεθνή βοήθεια «εάν είναι απαραίτητο» μετά τον σεισμό στην Κρήτη. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι μετά το σεισμό στην Κρήτη το Ευρωπαϊκό Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης ήρθε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές πολιτικής προστασίας και είναι έτοιμο να παράσχει διεθνή βοήθεια εάν κριθεί απαραίτητο.

Σε εφαρμογή το σχέδιο Εγκέλαδος

Λίγο μετά το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ τέθηκε σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και ‘Αμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Σε περιοχές του δήμου Σητείας, με επίκεντρο τον Ξερόκαμπο καταγράφηκαν κατολισθήσεις και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, μηχανήματα του δήμου απομάκρυναν βράχους που έχουν πέσει σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Έρχεται και κακοκαιρία…

Σαν να μην έφθανε ο σεισμός, οι κάτοικοι της Περιφέρειας Κρήτης καλούνται να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν αύριο το καιρικό σύστημα κακοκαιρίας “Μπάλλος” που θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

΄Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας, που αποτελούν τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα