ΑΘΗΝΑ
22:53
|
26.04.2024
Ο Τσαβούσογλου συζήτησε με τον "υπουργό" Εξωτερικών των Ταλιμπάν πιθανά μέτρα για να αποφευχθούν πρόσθετες μεταναστευτικές ροές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Επιμείναμε στη διεθνή κοινότητα ότι είναι σημαντικό να (έχουμε) επαφές με τη σημερινή διοίκηση των Ταλιμπάν. Αλλά η αναγνώριση (του καθεστώτος) και οι επαφές είναι δύο διαφορετικά πράγματα” δήλωσε απόψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοινώνοντας με αυτόν τον τρόπο την άρνηση της Άγκυρας να αναγνωρίσει επί του παρόντος την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο Τσαβούσογλου σε δηλώσεις που έκανε στην Άγκυρα μετά τη συνάντησή του με τον με τον υπουργό Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πρόσθεσε πως η αφγανική οικονομία δεν πρέπει να καταρρεύσει για να αποφευχθούν προφανείς δυσμενείς συνέπειες στον αφγανικό λαό. Κάλεσε έτσι τις χώρες που παγώνουν τους αφγανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό (π.χ. ΗΠΑ,Βρετανία κ.α.) να επιδείξουν “μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να μπορέσουν να καταβληθούν οι μισθοί στο Αφγανιστάν”.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως συζήτησε με τον Αφγανό αξιωματούχο πιθανά μέτρα για να αποφευχθούν πρόσθετες μεταναστευτικές ροές. Υποστήριξε δε ότι ορισμένοι Αφγανοί μετανάστες επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους. Ανέφερε επίσης πως η διοίκηση των Ταλιμπάν τον διαβεβαίωσε πως θα παράσχει την αναγκαία υποστήριξη ” εάν επιθυμούν να γυρίσουν” στο Αφγανιστάν.

Η Τουρκία εκτιμά ότι σήμερα φιλοξενεί στο έδαφός της περίπου 5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 3,7 εκατομμύρια είναι Σύροι και περίπου 420.000 Αφγανοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα