ΑΘΗΝΑ
18:59
|
23.04.2024
Τα ξημερώματα κατασβέστηκε η μεγάλη πυρκαγιά σε κτίριο 13 ορόφων στην πόλη Kaohsiung.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φόβοι για περισσότερους από 40 νεκρούς εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε πολυώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη Kaohsiung, στη νότια Ταϊβάν. Η φωτιά στο ηλικίας 40 ετών κτίριο εκδηλώθηκε λίγα λεπτά λίγο μετά τις 3 το πρωί τοπική ώρα και κατασβέστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Λι Τσινγκ-Σιου δήλωσε ότι πυροσβέστες επιχειρούν ακόμα εντός του κτιρίου και εκτίμησε πως όλα δείχνουν πως ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τους 40. Ο δήμαρχος της πόλης Kaohsiung έκανε λόγο για ένα μερικώς εγκαταλελειμμένο κτίριο, το οποίο στο παρελθόν φιλοξενούσε εστιατόρια, μπαρ καραόκε και έναν κινηματογράφο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια της φωτιά ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι γύρω στις 3 τα ξημερώματα ακούστηκε πρώτα μια έκρηξη και στη συνέχεια το κτίριο τυλίχτηκε πολύ γρήγορα στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις αρχές, 55 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 14 χωρίς σημάδια ζωής, ενώ ακόμη 11 πτώματα μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο νεκροτομείο, ενώ πυροσβέστες και άνδρες των ομάδων διάσωσης συνεχίζουν να ερευνούν το κτίριο για εγκλωβισμένους ή αγνοούμενους ακόμη και τώρα, απόγευμα πια στη ασιατική χώρα.

Η πυροσβεστική ανέφερε πως οι φλόγες έκαψαν “πολλά σκουπίδια και στοιβαγμένα υλικά”.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύλληψη τριών ατόμων για την πυρκαγιά στην Πάρο

Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα