ΑΘΗΝΑ
04:59
|
20.04.2024
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ καταγράφηκε στην περιοχή Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά. Οι αρχές απομάκρυναν και άλλους κατοίκους από τα σπίτια τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πιο ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,5 ρίχτερ καταγράφηκε στην περιοχή Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, λίγο μετά τις πρόσφατες ηφαιστειακές εκρήξεις που ανάγκασαν πάνω από 700 κατοίκους του νησιού να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τις προηγούμενες μέρες, καθώς η λάβα του Κούμπρε Βιέχα “σάρωσε” τα σπίτια τους.

Ο σεισμός ήταν ένας από τους 60 που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το Ισπανικό Εθνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, καθώς το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα συνέχισε “να εκτοξεύει φλεγόμενα ποτάμια λάβας“ που κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους βυθίζοντας στον Ατλαντικό Ωκεανό έναν φλεγόμενο βράχο, ο οποίος επεκτάθηκε έως και 1,7 χιλιόμετρα σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Λα Πάλμα.

Στο μεταξύ, οι ισπανικές αρχές απομάκρυναν και άλλους κατοίκους από τα σπίτια τους στη νήσο καθώς τα ποτάμια λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα απειλούν να “καταπιούν” τα σπίτια τους. Οι αρχές αναμένουν ότι η ροή της λάβας, που εκλύεται από το ηφαίστειο εδώ και τέσσερις περίπου εβδομάδες, θα κινηθεί προς τα βορειοδυτικά, πέρα από τα όρια της περιοχής που έχει ήδη εκκενωθεί.

Η σκληρή, μαύρη λάβα καλύπτει τώρα 1.580 στρέμματα στη δυτική πλευρά του νησιού, ανέφεραν οι αρχές, αν και το μεγαλύτερο μέρος της Λα Πάλμα δεν έχει επηρεαστεί.

Η λάβα έχει καταστρέψει μερικώς ή εντελώς περισσότερα από 1.548 κτίρια, με 1.200 εξ αυτών να έχουν καταστραφεί πλήρως αν και η έγκαιρη εκκένωση έχει αποφύγει μέχρι στιγμής θύματα. Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι στο νησί των 83.000 κατοίκων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πηγές: Euronews, El País

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα