ΑΘΗΝΑ
07:28
|
15.07.2024
Μεγάλες οι καταστροφές σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, κοστουμια και σε σκηνικά του Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλειστό θα παραμείνει αύριο, 15 Οκτωβρίου, το Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού της οδού Πειραιώς καθώς υπέστη σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες που επέφεραν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες από το πρωί.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε το κέντρο στο Facebook αναφέρεται πως σημειώθηκε μεγάλη καταστροφή στο ισόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκεται η έκθεση του Μουσείου, οι χώροι υποδοχής, τα καμαρίνια του Θεάτρου «Θέατρον», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τα γραφεία, καθώς και τα δύο υπόγεια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, όπου σημειωτέον υπάρχει και υποσταθμός της ΔΕΗ.

Καταγράφονται επίσης μεγάλες καταστροφές σε μηχανήματα, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε κοστουμια και σκηνικά του Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού.

Τα στελέχη και το προσωπικό του Ιδρύματος, αφού απομάκρυναν με ασφάλεια τους επισκέπτες του Μουσείου και τα οχήματα, επιχείρησαν στη συνέχεια να περιορίσουν τις εκτεταμένες καταστροφές και να πραγματοποιήσουν άντληση των υδάτων, εν μέσω μόνιμης διακοπής ρεύματος.

Το Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου

Ο καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η έντονη ζέστη

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Είκοσι έξι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα