ΑΘΗΝΑ
10:49
|
23.04.2024
Ο 37χρονος Δανός είχε ασπαστεί το Ισλάμ και βρισκόταν υπό παρακολούθηση λόγω της ριζοσπαστικοποίησής του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Νορβηγίας ήταν ο συλληφθείς για τις επιθέσεις με τόξο και βέλη το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, η οποία στοίχισε τη ζωή πέντε ανθρώπων. Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι ο 37χρονος είχε ασπαστεί το Ισλάμ και βρισκόταν υπό παρακολούθηση λόγω ενδείξεων για ριζοσπαστικοποίησή του. Ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων ανακρίθηκε για αρκετές μετά τη σύλληψή του και συνεργάζεται πλήρως.

Τα θύματα των επιθέσεων που συγκλόνισαν για άλλη μια φορά τη Νορβηγία ξυπνώντας τις οδυνηρές μνήμες των επιθέσεων του ακροδεξιού Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ το 2011, ήταν τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας. Ο επικεφαλής της αστυνομίας Όλε Μπρέντραπ Σέβερουντ, δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι όλα τα θύματα ήταν ηλικίας από 50 έως 70 ετών. Επίσης εξήγησε ότι η επίθεση ξεκίνησε αφότου έφτασε η αστυνομία στο σημείο όπου βρισκόταν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις, πολίτες που είδαν τον δράστη στο σημείο ειδοποίησαν την αστυνομία. Καθώς φαίνεται, είπε, άρχισε να επιτίθεται αφότου έφτασε το πρώτο περιπολικό χρησιμοποιώντας το τόξο και τα βέλη του. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι είχε μαζί του και άλλα όπλα.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας, Αν Ιρέν Σβάνε Μάτιασεν, εξήγησε ότι κατά την ανάκριση ο 37χρονος ομολόγησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τι έκανε. “Παραδέχθηκε ότι σκότωσε πέντε ανθρώπους”, είπε, προσθέτοντας ότι του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο αρχηγός της αστυνομίας είπε πως πιστεύει πως ο άνδρας έδρασε μόνος του, ότι εξετάζονται διάφορες πιθανές εκδοχές για τα κίνητρά του, επισημαίνοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για την υπόθεση έχουν ήδη εξεταστεί 20 μάρτυρες.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα