ΑΘΗΝΑ
16:40
|
26.04.2024
Η Επιτροπή Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ ξεκίνησε ην αξιολόγηση του κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων Evusheld της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επιτροπή Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε πριν λίγο ότι ξεκίνησε από σήμερα, Πέμπτη (14/10) την αξιολόγηση του κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων Evusheld της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, που στοχεύει στην πρόληψη νόσησης με Covid-19 στους ενήλικες.

Το φάρμακο, που είναι γνωστό και ως AZD7442, δοκιμάζεται έπειτα από αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας, με βάση τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών. 

Ο EMA ξεκινά την αξιολόγηση από τις εργαστηριακές μελέτες και τις μελέτες στα ζώα. Θα μελετήσει τα δεδομένα σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, και η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι η εταιρεία να παρουσιάσει επαρκή δεδομένα ώστε να μπορέσει να λάβει έγκριση για χρήση.

Το φάρμακο φτιάχνεται από το κοκτέιλ δύο μονοκλωνικά αντισώματα τα tixagevimab και cilgavimab. Τα αντισώματα αυτά είναι σχεδιασμένα να προσκολλώνται στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί την ασθένεια Covid-19 σε δύο διαφορετικά σημεία. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι συνδυαστικά αυτά τα αντισώματα μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά από ένα μόνο του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα