ΑΘΗΝΑ
02:54
|
27.07.2024
Ο Γουίλιαμ Σάτνερ έγινε στα 90 του ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που για δεκαετίες ενσάρκωνε τον “κυβερνήτη Τζέιμς Ταϊμπέριους Κερκ” στη θρυλική σειρά επιστημονικής φαντασίας “Star Trek” και στις ταινίες που ακολούθησαν, έγινε στα 90 του ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε στο διάστημα. Από κυβερνήτης στη γέφυρα του του διαστημοπλοίου USS Enterprise, ο Γουίλιαμ Σάτνερ έγινε επιβάτης στα διαστημικά ταξίδια του Τζεφ Μπέζος με την κάψουλα της “Blue Origin”.

“Απίστευτο. Όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό”, δήλωσε ο 90χρονος Αμερικανός ηθοποιός μετά την επιστροφή στη Γη.

Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας New Origin εκτοξεύτηκε περίπου 10 λεπτά πριν από τις 18.00 χθες από μια αγροτική περιοχή, στο δυτικό Τέξας και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το “σύνορο” του διαστήματος.

Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν άλλοι τρεις επιβάτες: ο πρώην μηχανικός της Nasa Κρις Μποσούιζεν, ο συνιδρυτής της εταιρείας Planet Labs, ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions και η Όντρεϊ Πάουερς, στέλεχος της Blue Origin, αρμόδια για τις πτήσεις και τη συντήρηση του διαστημοπλοίου. Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη, με τη βοήθεια τριών αλεξιπτώτων.

O ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει εμφανιστεί σε μια από τις πολλές ταινίες που γυρίστηκαν τα επόμενα χρόνια, αλλά δύσκολα τον αναγνωρίζει κανείς κάτω από το παχύ μακιγιάζ που τον μετέτρεψε σε… εξωγήινο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

NASA: Βρέθηκαν σημάδια αρχαίας ζωής στον Άρη σε έναν βράχο

Εντυπωσιακή επίδοση μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

Πρόκληση για μακρόχρονες διαστημικές αποστολές η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων

Εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης που γράφει εργασίες σαν από ανθρώπινο χέρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα