ΑΘΗΝΑ
00:45
|
08.09.2024
Αιχμές από τον Δούκα του Κέιμπριτζ σε επιχειρηματίες όπως οι Μπέζος, Μασκ και Μπράνσον που “καίνε” δισεκατομμύρια στην κούρσα του διαστήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ άσκησε δριμεία κριτική στους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες που δαπανούν δισεκατομμύρια στην κούρσα του διαστήματος υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητά τους θα όφειλε να είναι η διάσωση της Γης.

“Τα μεγάλα μυαλά θα έπρεπε να προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη μας και όχι να ασχολούνται με τον τουρισμό στο Διάστημα”, δήλωσε ο Δούκας του Κέιμπριτζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Newcast” του BBC. Αφορμή για την τηλεοπτική εμφάνιση του πρίγκιπα Γουίλιαμ είναι τα βραβεία Earthshot, τα οποία απονέμονται για πρώτη φορά σε άτομα που ασχολούνται με τη διάσωση της Γης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

“Πιστεύω ότι είναι υψίστης σημασίας να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας εδώ στη Γη και όχι να προσπαθούμε να βρούμε έναν άλλον τόπο για να ζήσουμε”, τόνισε αφήνοντας αιχμές κατά επιχειρηματιών όπως ο Τζεφ Μπέζος, ο Έλον Μασκ και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον που δαπανούν υπέρογκα ποσά για την “κατάκτηση” του διαστήματος.

Χθες Τετάρτη ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που για δεκαετίες ενσάρκωνε τον “κυβερνήτη Τζέιμς Ταϊμπέριους Κερκ” στη θρυλική σειρά επιστημονικής φαντασίας “Star Trek”, έγινε στα 90 του ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε στο διάστημα με το διαστημικό ταξιδιωτικό πρακτορείο του Μπέζος. “Δεν έχω απολύτως κανένα ενδιαφέρον να φτάσω τόσο ψηλά όσο στο σύνορο του διαστήματος”, ξεκαθάρισε ο Δούκας του Κέιμπριτζ και πρόσθεσε, “το ουσιαστικό ερώτημα εδώ το κόστος και το τίμημα των εκπομπών άνθρακα από αυτά τα διαστημικά τουριστικά ταξίδια”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Ρωσικό πανεπιστήμιο ανέπτυξε μια μοναδική συσκευή που μπορεί να κοιτάξει στο παρελθόν

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Η Κίνα εκτοξεύει 10 δορυφόρους για ενίσχυση του παγκοσμίου δικτύου επικοινωνιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα