ΑΘΗΝΑ
12:15
|
19.04.2024
Δρόμοι ποτάμια και απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους σχεδόν όλης της χώρας. Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία “Μπάλλος” που χτυπά τη χώρα από το βράδυ της Τετάρτης με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Στον Χάρτη 1 που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 καθώς και οι περιοχές των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στην Αττική και στην πόλη των Αθηνών από τις πρωί της Πέμπτης 14/10.

Δείτε live την εξέλιξη του φαινομένου εδώ: https://www.windy.com/el/-%CE%92%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B1-rain?rain,38.625,23.632,7

Τα μεγαλύτερα ύψη υετού έχουν καταγραφεί σε Πατήσια, Περιστέρι και Αμπελόκηπους όπου σε διάστημα περίπου 7 ωρών έχουν πέσει 120, 120 και 108 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικού υετού στο νομό Αττικής έως από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το μεσημέρι της Πέμπτης 15/10 και σημειώνονται οι περιοχές όπου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Την ίδια στιγμή, χάος επικρατεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του λεκανοπεδίου, εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων και της αυξημένης κίνησης.

Διακοπή δρομολογίων σε ΗΣΑΠ και ΟΣΕ

Προβλήματα στην κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω συσσώρευσης υδάτων, τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό γίνονται στο τμήμα “Ταύρος -Πειραιάς” και “Ομόνοια – Κηφισιά”.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των τρένων υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας μέχρι νεοτέρας προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα λόγω προβλημάτων υποδομής.

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας “Μπάλλος”, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης. 

“Μετά από επικοινωνία που είχα με την ΕΜΥ, με ενημέρωσαν ότι θα υπάρχει μικρή επιδίνωση της κακοκαιρίας τις νυχτερινές ώρες και η κατάσταση θα είναι παρόμοια μέχρι αύριο το μεσημέρι. Πάνω από όλα είναι η πρόληψη και η ασφάλεια των παιδιών μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η απόφαση αφορά στα σχολεία όλων των βαθμίδωβ, καθώς και τα ιδιωτικά. 

Νωρίτερα, με εντολή του κ. Πατούλη, είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ήδη αρκετοί δήμοι είχαν ανακοινώσει νωρίτερα την απόφασή τους για κλειστά σχολεία αύριο, όπως οι Δήμοι Αχαρνών, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ηρακλείου, Ελευσίνας και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ηράκλειο: Κατολισθήσεις εξαιτίας της νεροποντής

Περιοχές στο νότιο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έχει πλήξει το κύμα κακοκαιρίας που κάνει από νωρίς το πρωί αισθητή την παρουσία του και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, σε οικισμούς των Δήμων Φαιστού, Γόρτυνας και Μινώα Πεδιάδος οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία, όπως στο δρόμο από το Αρκαλοχώρι προς τη Βιάνο στο ύψος της γέφυρας Ινίου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς τον Αχεντριά, το δρόμο από Βαγιωνιά προς Λέντα ενώ τεράστιοι όγκοι νερού -όπως είπε ο κ. Συριγωνάκης- κατεβάζουν φερτά υλικά από τα βουνά στην περιοχή των Καμαρών όπου βρίσκονται μηχανήματα για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Γέφυρα με θρανία σχημάτισαν μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στη Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισε και σχολείο, το οποίο σύμφωνα με αναφορές τοπικών ιστοσελίδων βρίσκεται σε κοντέινερ, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να φύγουν από τις αίθουσες. Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται το 2ο Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε για απάντληση του νερού, ενώ οι μαθητές έχουν απομακρυνθεί στήνοντας “γέφυρα” με θρανία.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα