ΑΘΗΝΑ
10:50
|
25.04.2024
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε παραλιακή και Κηφισό έως τις 8.00 το πρωί. Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και ορισμένα σχολεία. Προβλήματα και στην Ιθάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα έκτακτα μέτρα μεταξύ των οποίων θεωρείται και η πιθανή απαγόρευση της κυκλοφορίας στον Κηφισό και στην παραλιακή από τη 1.00 π.μ. έως τις 8.00 το πρωί, αύριο Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου ανακοίνωσε απόψε λίγο πριν τις 22.00 ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αύριο, η τηλεργασία όπου αυτή είναι εφικτή σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Ανακοινώθηκε επίσης και η αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε Αττική, Σάμο,Ικαρία, Κέρκυρα, Εύβοια και Χαλκιδική.

Κλειστοί θα είναι επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Κέρκυρα,Σάμο,Ικαρία,Εύβοια και Χαλκιδική.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τα μέτρα “προληπτικά” τονίζοντας πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν απόψε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία Mπάλλος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του  Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Το κύμα κακοκαιρίας “Μπάλλος”, που έχει σαρώσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από νωρίς το πρωί, αναμένεται να κλιμακωθεί περαιτέρω μεταξύ 3.00 ως 6.00 π.μ. αύριο, 15 Οκτωβρίου.

Καταστροφές και στην Ιθάκη

Τα ¨”δόντια” της και στην Ιθάκη έδειξε απόψε η κακοκαιρία «Μπάλλος» δημιουργώντας μεγάλα πρoβλήματα στο Βαθύ.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

   Η συσσώρευση υδάτων ήταν τόσο μεγάλη, που αναγκάστηκε η δημοτική αρχή, να σπάσει το μουράγιο της παραλιακής, για να πέσει το νερό στη θάλασσα. Καταγράφονται επι΄σης εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα