ΑΘΗΝΑ
19:25
|
17.07.2024
Την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον διωκόμενο δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο εκφράζει το ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον διωκόμενο δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο εκφράζει το ΜέΡΑ25 και ο εκπρόσωπος Τύπου του, Μιχάλης Κριθαρίδης, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) με την οποία ζητά 70.000 και τη φυλάκιση του για 6 μήνες με αφορμή τα όσα είχε πει σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν σε άρθρο του, τον Αύγουστο του 2020, για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κριθαρίδης καλεί την κυβέρνηση «να πάρει θέση και μέτρα για την δίωξη και την προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του τύπου», καταδικάζοντας παράλληλα εκδηλώσεις που προωθούν σαφώς και με κάθε τρόπο αντικουμμουνιστικό μίσος, ρητορική και υστερία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη:

“Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) –Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπαγόμενο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας– έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου με την οποία ζητά 70.000 και τη φυλάκιση του για 6 μήνες με αφορμή τα όσα είχε πει σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν σε άρθρο του, τον Αύγουστο του 2020, για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι.

Πρόκειται για τις ίδιες εκδηλώσεις στις οποίες δίνουν το παρών οι διάφοροι νεοφασίστες και νεοναζί, ανάμεσα στους οποίους μέλη και εκπρόσωποι της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και του νέου φασιστικού μορφώματος του καταδικασθέντα για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Κασιδιάρη. Εκδηλώσεις που προωθούν σαφώς και με κάθε τρόπο αντικουμμουνιστικό μίσος, ρητορική και υστερία.

Την επόμενη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου εκδικάζεται η εν λόγω αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου και καλούμε τόσο την Κυβέρνηση να πάρει θέση και μέτρα για την δίωξη και την προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του τύπου, όσο και το εποπτεύον του φορέα, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να λάβει μέτρα για την συμμετοχή και διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων με τους αυτούς τους παριστάμενους.

Ως ΜέΡΑ25 εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον διωκόμενο δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.”

Είχε προηγηθεί παρέμβαση υπέρ του Νίκου Μπογιόπουλου από το ΚΚΕ, με τον Περισσό να κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για “άθλια δίωξη της ΕΑΑΣ κατά του δημοσιογράφου” και “αντικομμουνισμό βγαλμένο από την εποχή των εκτελέσεων και εξοριών”, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, δήλωσε πως είναι στο πλευρό του δημοσιογράφου και ζήτησε από το Υπουργείο Άμυνας να δώσει εξηγήσεις για τον ρόλο της ΕΑΑΣ με ερώτηση 57 βουλευτών του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχία δημοσιογράφων για τα εμπόδια στην παρακολούθηση δικών δημοσίου συμφέροντος

Αποκαταστάθηκε μερικώς η λειτουργία του τελωνείου των Ευζώνων-Βελτιωμένο το πύρινο μέτωπο

Βελτιώνεται η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Σοφικό

Τρώνε οι σερβιτόροι από τα πιάτα ενός εστιατορίου;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα