ΑΘΗΝΑ
08:01
|
26.04.2024
Έβγαιναν αρνητικοί στον ιό, αλλά δεν ήταν - Ανεστάλη η λειτουργία του εργαστηρίου στο Γουλβερχάμπτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 43.000 άνθρωποι στη νοτιοδυτική Αγγλία έλαβαν λανθασμένα αρνητικά διαγωνιστικά τεστ για τη νόσο Covid-19 λόγω σφαλμάτων σε ιδιωτικό εργαστήριο της περιοχής του Γουλβερχάμπτον.

Όπως αναφέρει το BBC η λειτουργία του ιδιωτικού εργαστηρίου έχει προσωρινά ανασταλεί από την υπηρεσία Test and Trace του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Η ίδια υπηρεσία ξεκίνησε να επικοινωνεί με τους πολίτες που έλαβαν τα λανθασμένα αποτελέσματα, κυρίως στη νοτιοδυτική Αγγλία και την Ουαλία, για να τους να ελεγχθούν εκ νέου.

Οι ανησυχίες εκφράστηκαν όταν οι άνθρωποι είχαν θετικές δοκιμές πλευρικής ροής (LFTs) αλλά αρνητικά αποτελέσματα PCR από το εργαστήριο.

Τα τεστ LFTs χρησιμοποιούνται ευρέως από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία αλλά και σε πολλούς χώρους εργασίας προκειμένου να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί που δεν νοσούν αλλά μεταδίδουν τον ιό.

Η καθηγήτρια βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ και μέλος της αρμόδιας επιτροπής για την παροχή συμβουλών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, Κιτ Γέιτς, δήλωσε στον Guardian πως η πρόσφατη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες ενδεχομένως να αυξάνεται με τα λανθασμένα αποτελέσματα του συγκεκριμένου εργαστηρίου.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα