ΑΘΗΝΑ
10:57
|
12.06.2026
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ο φόνος του βουλευτή των Συντηρητικών είναι πιθανό να συνδέεται με τον "ισλαμικό εξτρεμισμό"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ η οποία στοίχισε χθες Παρασκευή τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Έιμες αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε σ΄ήμερα η βρετανική αστυνομία.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη ένας 25χρονος. Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Τις τελευταίες δεκαετίες διαπράχθηκαν πολλές επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον πολιτικών, αλλά και πολιτών, στη Βρετανία.

ΠΗΓΗ: AME-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κερατέα

Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων προειδοποιεί ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται σε Γάζα και Δυτική Όχθη

Στην Κομισιόν τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας με πρωτοβουλία 33 ευρωβουλευτών

Απεργία στην Υπηρεσία Ασύλου ενάντια στο νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα