ΑΘΗΝΑ
08:02
|
07.12.2021
To γερμανικό κρατίδιο επιτρέπει σε όλες τις επιχειρήσεις να αποκλείουν τους ανεμβολίαστους πολίτες από τις υπηρεσίες τους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Έσσης στη Γερμανία πρωτοπορεί δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις να απαγορεύουν σε ανεμβολίαστους πολίτες την είσοδό τους στα καταστήματα. Την ίδια στιγμή που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι διαμαρτυρίες ενάντια στους αποκλεισμούς των ανεμβολίαστων πολιτών αυξάνονται, η πολιτεία της Έσσης θέτει σε εφαρμογή ένα αρκετά επικίνδυνο μέτρο, καθώς απαγορεύεται σε πολίτες η πρόσβαση ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα.

Πιο συγκεκριμένα, έχει δοθεί η δυνατότητα στα σούπερ-μάρκετς να διαλέξουν και να υιοθετήσουν δύο πολιτικές σχετικά με την είσοδο των καταναλωτών στους χώρους τους: είτε επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, είτε, σε μια πιο χαλαρή εκδοχή, επιτρέποντας την είσοδο και σε όσους έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Βόλκερ Μπούφιε, δήλωσε παραδόξως στην Bild πως ελπίζει “το νέο μέτρο να μην έχει ευρεία εφαρμογή”, παρά για ορισμένες μέρες της εβδομάδας και όχι αναφορικά με καταστήματα τροφίμων. Σημείωσε επίσης πως οι επιχειρήσεις που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες θα μπορούν να υιοθετούν διαφορετικό καθεστώς στους εσωτερικούς τους χώρους, με τους πελάτες τους να μην χρειάζεται να φορούν μάσκες ούτε να κρατούν αποστάσεις.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσωρινά ελεύθερος ο Έλληνας αστυνομικός και η συνοδός του, μετά τη σύλληψη στην Τουρκία

Απολύσεις εκατοντάδων υπαλλήλων μέσω…zoom

Από αναβολή σε αναβολή η λειτουργία του τραμ στον Πειραιά

Επεισόδια και προσαγωγές στα Εξάρχεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα